CATEGORIES

Meikkisiveltimien taisto

29.5.2014

Hyvin monen vuoden ajan käytin tunnollisesti meikkisientä arkimeikissäni. Olin usein kuullut hyvää meikkisiveltimien ominaisuuksista, mutten kuitenkaan koskaan jaksanut niiden käyttöä opetella, kun olin vallan tyytyväinen sieneenikin. Siveltimen suurin myyntivaltti taitaa olla se, että kallista meikkivoidetta ei mene käytössä suuria määriä hukkaan, mitä meikkisienen kohdalla käy. Harjakset myös yltävät paremmin vaikeisiinkin paikkoihin, kuten silmien alle ja nenän pieliin.

Alkuvuodesta sain istahtaa Lancômen oman meikkiartistin tuoliin, minkä jälkeen olin lumoutunut siveltimen jäljestä. Koska tuolloin ihoni kärsi vielä pintakuivuudesta, oli lopputulos paljon parempi sieneen verrattuna. Enpä aiemmin tiennyt, että sientä käyttäessä ihon kuivat kohdat oikeastaan korostuvat, sillä sen käyttö aiheuttaa röpelöiselle alueelle kitkaa. Täten päätin lähteä opettelemaan meikkisiveltimien käyttöä.

meikkisivellin vs meikkitassu kanebo-0320TITLE

Blogin takia olen saanut aikoinaan kaksi erilaista sivellintä testiin: Shiseidon tassumainen meikkisivellin, sekä perinteisempi YSL:n litteä pitkä sivellin. Tässä postauksessa tulen vertaamaan näiden kahden käyttökokemuksia ja jakamaan omia vinkkejäni niiden käytöstä.

meikkisivellin vs meikkitassu kanebo-0332

Kuvissa olen ennen meikkivoidetta huolitellut kulmat (tietoa tuotteesta tulossa) sekä lisännyt silmien ympärille Lancôme Eye perfecting -silmänympäryspohjustuksen katseen kirkastamiseksi. Nyt kun ihonikin on alkanut elää kesäaikaa ja pintakuivuus on poissa, käytin levityksessä paksun Lancôme Teint Miracle -meikkivoiteen (luottotuote) sijasta kevyempää YSL:n CC -voidetta, joka on kevään uutuustuote. Sävyjä on saatavana kolmea erilaista, mutta itse käytin sävyä Apricot.

meikkisivellin vs meikkitassu kanebo-0336

Aloitetaanpa tästä perinteisestä siveltimestä.

Lisään ensiksi pienen määrän CC-voidetta meikkipeilille, jossa kastan siveltimen ja siitä levitän kasvoille. Voit yhtä hyvin lisätä voidetta kämmenellesi, mutta tämä pieni apuväline säästää sotkussa. Käsittelin tällä siveltimellä oikean puoliskon kasvoistani.

meikkisivellin vs meikkitassu kanebo-0341
meikkisivellin vs meikkitassu kanebo-0352
meikkisivellin vs meikkitassu kanebo-0346

Siveltimellä saattaa nopeasti vedettynä syntyä “raitoja” kasvoille, mutta huolellisesti lisättynä on lopputulos kauniin tasainen. Sivellin myös yltää litteytensä takia paremmin paikkoihin, mihin meikkisieni ja Shiseidon tassu ei ihan samoin tavoin yletä. Ripsirajan ja nenänpielen ehostaminen käy vaivattomasti harjan muodon takia. Mikäli sinulla ei juurikaan ole ihossa peitettävää, on sivellin erinomainen väline, sillä se saa aikaan kuulaan ja ohuen meikkikerroksen. Itse kärsin ajoittain hyvin selvästikin näkyvistä pintaverisuonista. Siksi kaipaan paikka paikoin parempaa peittävyyttä, kuin tämä meikkisivellin antaa.

meikkisivellin vs meikkitassu kanebo-0359

Tästä pienestä ja paksusta meikkisiveltimestä, joka kulkee myös tuttavallisemmin nimellä meikkitassu, olen kuullut paljon hypetystä. Eikä ihme. Onhan se todella monipuolinen. Se soveltuu kaikenlaisten meikkipohjien levitykseen: puuterille, voidepuuterille sekä nestemäiselle meikkivoiteelle. Ja mikä parasta, erilaisien liikkeiden avulla pystyt vaikuttamaan myös voiteen peittävyyteen! Lyhyillä kääntävillä vedoilla saat aikaseksi kuulaamman ja kevyemmän pohjan, kun taas pienillä taputtelevilla liikkeillä saat enemmän peittoa ja mattapintaisuutta. Tarkempaa tietoa käyttötavoista voit katsoa tältä havainnollistavalta videolta.

meikkisivellin vs meikkitassu kanebo-0371

Pintaverisuonieni takia lisäsin Cc-voidetta taputtelevin liikkein. Se peitti paremmin, kuin tavallinen sivellin, mutta jättää lopputuloksen luonnollisesti myös paksumman oloiseksi.

meikkisivellin vs meikkitassu kanebo-0363

Olen kuukausien jälkeen huomannut käyttäväni tätä Shiseidon “tassua” eniten. Mitä todennäköisimmin siksi, koska sillä saa helposti halutut kohdat piiloon. Arkimeikissä lisään voiteen pyörittelevillä ja lyhyehköillä vedoilla, kun taas ongelmakohdat olen taputellut paikalleen. Kun kesäaurinko päivettää ihoa enemmän, jää toivottavasti myös pintaverisuonet paremmin piiloon ja meikkivoiteen käyttö käy tarpeettomaksi.

meikkisivellin vs meikkitassu kanebo-0377

Loppuun vielä yhteenveto siveltimien ominaisuuksista:

Perussivellin:
-Säästää meikkivoidetta
-Antaa kuulaan lopputuloksen
-Yltää hyvin vaikeisiinkin paikkoihin
-Käytön opettelu vie pienen tovin (raitojen välttäminen)

“Tassu”-sivellin:
-Säästää meikkivoidetta
-Hyvin monipuolinen – sopii erilaisille meikkipohjille
-Tarjoaa mallinsa vuoksi vaihtoehtoja peittävyydelle
-Ns. meikkisiveltimien aatelia, joten hinta on kilpasisariaan kalliimpi – hinta n.30e (vinkki: Kicks myy vastaavaa “halpis”versiota valikoimissaan)

meikkisivellin vs meikkitassu kanebo-0381 pics: Kira Kosonen @ Blond Rivets

Siinä lopptulos. Ikävä kyllä en kovin hyvin saanut kuviin vangittua näiden kahden siveltimen eroa, mutta ehkä saatat havaita, että minun oikea kasvonpuolikas on hohtavempi ja kuulaampi, kun taas vasen puoli on aavistuksen mattamaisempi ja paksumpi? Kaiken kaikkiaan molemmat loistavia välineitä meikkivoiteen levitykseen, vaikka molemmilla myös omat hyvät- ja huonot puolensa.

32 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Johanna

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Olen itsekin rakastunut tuohon Shiseidon meikkisiveltimeen, jättää kauniin pinnan samalla kun tassun pehmeät karvat hellivät ihoa. Toimii loistavasti, kun olen vaihdellut meikkipohjaa meikkivoiteen ja meikkipuuterin välillä – myös Joe Blascon tuhdimpi ja kiinteämpi meikkivoide levittyy tällä siveltimellä loistavasti! Aurinkoista alkukesää Sinulle ja perheellesi :)

 • Jessii

  Ja siis näin kesällä on haastetta löytää tarpeeksi tummaa ja hyvää peiteainetta.

 • Jessii

  Olisin tiedustellut, että mitä tuotetta kannattaa käyttää punottaviin nenänpieliin? Kun levitän meikkivoiteen ja vielä tarvitsee peittoa nenänpieliin niin monesti kuivat nenänpielet jää epäsiistiksi. Meikki paakkuuntuu, kuivat kohdat korostuu ja kaikki on epäsiistin näköistä.

 • Lisa

  Hei, hassu kysymys, mutta mistä olet tuon “‘meikkivoidealustan” hommannut? Olen nähnyt meikkaajien käyttävän juuri tuollaisia, mutta ei ole tullut missään vastaan! :D Tuo olisi niin kätevä, kun inhoan aina sitä kämmenselkään sotkemista meikkivoidetta laittaessa….

 • Dimitar

  Oletko tehnyt hiuksillesi jotain, kun ne näyttävät jotenkin intensiivisen värisiltä tässä ( verrattuna esim. pikkukuvaan, joka näkyy kun kommentoit)? Hiustesi luonnollinen sävy on kaunis, omani on sellainen samea ruskea, plääh!

 • Minä ostin tuon shiseidon siveltimen noin vuosi sitten ja olen ollut tosi tyytyväinen, meikkivoidetta menee paljon vähemmän kuin sienen tai sormien kanssa levitettynä.

 • Haidi

  Olipas hyvä vertailu ja kivasti toetutettu postaus. Itse olen käyttänyt normi sivellintä ja tuosta tassusta en olekkaan aiemmin kuullut :o pitää pohtia jos sitä lähtisi kokeilemaan jossain kohtaa! Nyt kun olen tyytyväinen normi siveltimeen :)

 • Tara

  Ei liity mitenkään tähän, mutta uu mama miten hyvännäköiset käsivarret sulla on! Treenaatko niitä salilla vai saako vauvan nostelulla tuollaiset aikaan? :D

 • Anna

  Hyvältä näyttää! Minäkin käytän normaalia sivellintä,mutta täytyy varmaan käydä hakemassa tuommoinen tassu-sivellin,niin hyvältä näyttää lopputulos!:-) ja joka kerta pakko vaan sanoa,kuinka upealta näytätkään!<3

 • Miisu

  Hei! Haluaisin vinkata myös H&M:n BB-voidesiveltimestä. Se on siis samankaltainen kuin tuo tassu. Ostin sen itse Saara Sarvaksen blogista inspiroituneena ja voin kyllä itsekin sanoa, että hinta-laatusuhde on jotain aivan huippua! Hintaa oli muistaakseni hieman yli 5€ ja sivellin on edelleen kuin uusi jatkuvasta käytöstä ja pesusta huolimatta. Myös karva on pehmeää, kärjistä ohuempaa ja sivellin on tiheä toisin kuin monet muut halpissiveltimet. Voin siis todellakin suositella, mikäli kalliit siveltimet eivät sovi omaan budjettiin. :) (Myös hennesin ruusukullan värinen minikabuki on mahtava kapistus esim korostusvärin lisäämiseen)

 • Missa

  Hyvä vertailu. Meikkisiveltimissä tosiaan on eroja ja eri tilanteisiin ja vuodenaikoihin on hyvä olla erilaisia vaihtoehtoja. Itse olen ostanut sekä litteän että tassumaisen siveltimen Ecotoolsilta. Kannattaa kokeilla jo pelkästään sen takia, että siveltimet ovat synteettisiä eikä niissä ole käytetty eläinten karvoja. (Plus ovat todella edullisia ja laadukkaita.)

  • Mrs.V

   Todella kiva kuulla, että vertailu oli mieleesi! :) Itse en ollut edes tajunnut tätä ennenkuin todella lähin testailemaan. Ja on melkoisen huomattaviakin eroja! Paljon on ihmiset kehuneet ihoani viimeaikoina (siis ihan tutut kasvotusten), joten kai näistä on todella ollut hyötyä! Kiitos vinkistä! Pitää niihinkin tutustuA!

 • Sä olet kyllä niin kaunis tapaus! <3

  • Mrs.V

   Kauneus on aina katsojassa. Klisee, mutta pitää niin paikkansa.

 • Yllättävänkin selvä ero! Mulla on samat meikkivoiteet käytössä, juuri siirryin Teint Miraclesta kevyempään YSL:n CC voiteeseen. Shiseidon tassusivellin on ollut suosikkini jo useita vuosia, mutta pakko käydä hakemassa vaihtelun vuoksi tuommoinen sutimainenkin vaihtoehto. En ollut kyllä osannut ajatellakaan, kuin eri näköistä tulosta eri siveltimillä voikaan saada aikaan :) Kiva postaus :)

  • Mrs.V

   Hei tosi kiva, että postaus palveli ja pystyit näkemään eron! Itse sitä näkee joskus niin erilailla, kuin ehkä mitä kuva pystyy tuomaan esiin, joten kiva jos oli kuitenkin eroa! :)

 • Ihana blogikirjoitus, mielestäni tuo hohtavampi puoli on jotenkin raikkaampi. Käytätkö kesän tullen hohtovoiteita?

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  • Mrs.V

   Samaa mieltä! Ja sopiikin hyvin kesään! Viime kesänä käytin Lumenen BB.voidetta ja muuten olen selvinnyt myös ilman mitään – vain Estee Lauderin Daywearia olen sipaissut kasvoille kesällä. Mutta nyt haluaisin kokeilla erilaisia, kosa tämä YSL vaikuttaa oikein hyvältä kesätuotteelta!

 • Taru

  Moikka,
  Tää kysymys ei nyt mitenkään liity meikkisiveltimiin, mutta toivon että voisit auttaa mua!
  Otin ripsipidennykset tiistaina eli kaksipäivää sitte, pidennykset ovat elämäni ensimmäiset ja ne ovat aivan ihanat, mitään kutinaa tai kirvelyä tai punoitusta ei ole missään muussa vaiheessa kuin esim. Eilen illalla tuli valvottua pitkään ja haukotellessani silmäni kostuivat, alkoivat silmäni kirvelemään? Ilmeisesti liimaa meni siinä samalla silmän pintaan? Onko tämä normaalia? Ja onko jatkossa aina näin, että kun silmäni kastuvat, niitä kirvelee?
  En ole varma oletko ripsipidennysten käyttäjä, mutta uskon, että jotain niistä tiedät tai olet kuullut kokemusta!
  Olisin todella kiitollinen jos voisit auttaa minua :0)
  Terv, Taru

  • Mrs.V

   Voih – olen pahoillani! En osaa auttaa – sillä minulla silmät kirvelevät melkein aina itkun jälkeen – jo ennen ripsienpidennyksiä (olen käyttänyt monta vuotta melkein jatkuvalla syötöllä). Se kyllä häviää heti kun itku on laantunut, eikä ongelmaa ole ollut. Mutta oma kirvelyni ei ainakaan ole lainkaan kivuliasta? sellaista normaalia punotusta? Joten ikävä kyllä en osaa sanoa nyt mitään varmaksi. Toivottavasti saat vielä jostain vastauksen!

 • Anni

  Hei Hanna!

  Kysymykseni ei nyt liity tähän postaukseen mutta asia tuli mieleeni näitä kuvia katsoessani. Oletko löytänyt jo uuden rispsien tekijän? Olen ollut todella tyytyväinen Eevin kädenjälkeen mutta nyt on pieni ripsipaniikki, mihin jatkossa?? :)

  • Mrs.V

   Voi en vielä… Olen käynyt vielä Eevillä, sillä hän tekee välillä hyvin lyhyttä päivää ja viikkoa niin olen rientänyt juoksujalkaa paikalle jos vaan mahdollisuus on, koska hän on minusta vaan ihan loistava ripsientekijä… Minullakin siis sama ongelma edessä kun hän jää mammikselle… Vinkkaan varmasti kun korvaaja löytyy!

 • Jes, tää postaus tuli niin hyvällä ajoituksella! Huomenna, kun olen sattumalta juuri menossa ostamaan uusia meikkisiveltimiä! Muutenkin tosi hyödyllinen ja hyvin toteutettu postaus! :)

  • Mrs.V

   No vitsi miten kiva, että osui kohdalle näin ajankohtainen aihe! Kiva kuulla, että kykenin palvelemaan! :)

 • Mulla on ollut pitkään käytössä tuo Kicksin versio tuosta Shiseidon siveltimestä ja se on ihan loistava! Hintaansa nähden sen laatukin on tosi mainio, yhtäkään karvaa ei ole lähtenyt irti ahkerasta käytöstä ja pesusta huolimatta.

  • Mrs.V

   Hei kiva kuulla! Koska tuo shiseido vaikuttaa ainakin ihan mielettömältä…

 • Sara

  Nuokin ovat taatusti hyviä siveltimiä, mutta oletko kuullut MAC:n skunkista (sivellin numero 187)? Kun itse käytin meikkivoidetta (nykyään levitän BB-voiteen sormin), vannoin skunkin nimeen:

  http://www.maccosmetics.com/product/146/772/187-Duo-Fibre-Brush/index.tmpl

  • Mrs.V

   en ole! :) Kiitos vinkkauksesta!

 • LeAnn

  Jälleen postaus aiheesta, joka kiinnostaa. :-) Minulla on vain tuo tavallinen sivellin, joka toimii juurikin siksi, että sillä pääsee siististi “joka paikkaan”. Tuollaisen isomman tassun voisi kyllä hankkiajuurikin talvea varten, kun usein peitettävää on enemmän. Kiitos vinkistä! :-)

  • Mrs.V

   Tosi kiva kuulla, että oli sinulle hyödyllinen postaus! :) Ja kyllä – talvisaikaan erityisesti tuo shiseido on ihan mieletön… oman ihoni kohdalla ainakin, kun on enemmän “työstettävää”

 • Jaana

  Mahtava postaus. Onhan noissa kasvonpuolissa iso ero….uskomatonta, että samaa meikkivoidetta käytetty ja pelkällä siveltimen vaihdolla näin iso ero! Itsekin aina käyttänyt sientä meikkivoiteen kans. Nyt on pakko metsästää tuo YSL:n sivellin!

  • Mrs.V

   Hei todella kiva, että se välittyy myös teille! Koska itse sitä on niin paljon tarkempi kun tietää eron eikä ole ihan varma näkyykö se nyt oikeasti kuvassakin niin dramaattisesti, mitä se omaan silmään näyttää :D