CATEGORIES

Viktor&Rolf BonBon

3.7.2014

Kun olin n. 19-vuotias, suosikkiparfyymini oli Escadan karamellinen tuoksu, jonka nimeä en koskaan tiennyt/muistanut. Tutustuin tuoksuun ystäväni esittelemänä. Hän käytti tuoksua ahkeraan ja minun siihen ihastuttua, hän antoi minulle samanlaisen tuoksupullon lahjana. Merkki oli Escada, mutta tuoksun nimeä en tiedä. Se oli valloittavan karamellinen ja samalla pehmeän sensuelli. Minun pulloni oli kullahtavan keltainen ja muotoiltu lasista suipoksi sydämeksi. Pian sen jälkeen tuoksu lopetettiin, enkä ole sitä sen jälkeen löytänyt. Sen viettelevä tuoksu on jäänyt kuitenkin mieleeni.

Victor & rolf bonbon perfume title-

Tuotetestauksien lomassa sain lähetyksen mukana Viktor&Rolf-merkin BonBon-uutuustuoksun. Alkutuoksu tuntui minulle liian voimakkaalle, mutta nopeasti sen alta kuoriutui jotain hyvin tuttua ja hurmaavaa. Pian mieleeni tulvi muistoja kymmenen vuoden takaa. Tämä tuoksu muistuttaa hyvin paljon tuota kuvailemaani karamellista Escada-tuoksua, jota olen välillä palannut ikävöimään.

viktor and rolf bonbon

Kyseisen tuoksun alkutuoksu koostuu kirpeästä mandariinista ja appelsiinista, mutta niiden alta paljastuu nopeasti pehmeä karamelli, joka on makea olematta kuitenkaan liian “nuori” tuoksu. Vaikka itse vastaavaa tuoksua teininä käytinkin, on tämä tuoksu siitä huolimatta naisellisen voimakas ja sensuelli. Kestävä sydäntuoksu on nimittäin pehmeän kermainen ja pohjatuoksu tummuu lopulta syvän paahteiseksi santelipuun ja ambran ansiosta.

Pidän myös suuresti rusetin muotoisesta pakkauksesta. Erittäin kaunista ja taidokasta lasimuotoilua. Koska tuoksun nimi on Bonbon (suomennettuna karkki), on makean purppurainen väri tuoksuun oikein sopiva. Tosin itse olisin toivonut vähän neutraalimpaa väriä (jotain karamellin keltaista), että olisin saanut kauniin parfyymipullon istutettua omaan sisustukseeni. Upealta se olisi näyttänyt meikkipöytäni parfyymikokoelmassa.

Victor & rolf bonbon perfume-0365

Joten suosittelen kokeilemaan jos tilaisuus tulee. Mikäli joku luulee tietävänsä sen Escadan tuoksun nimen, josta puhun, niin mieluusti kuulisin siitä kommenttiboksissa!

24 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Elli M.

  Tuo tuoksuu todella hyvältä pullossa, mutta itselleni se ei valitettavasti sovi :( Escadan hajuvedet ovat myös omia all time lemppareita!

  http://vaatevaras.blogspot.fi/

 • Jenni

  Escadan tuoksut on juuri siitä ihania, että niistä tulee teiniajat mieleen. ;)
  Olen ostanut miniatyyrikoossa niitä kesätuoksuja, ihan jo nostalgian vuoksi!
  Minun on pitänyt jo useasti kommentoida ja kiittää blogistasi, täällä tulee hyvälle mielelle! :)
  Ja paljon tsemppiä, teillä on ihan pian pieni vauva! Itselläni on 1,5-vuotias tyttö ja toinen lapsi on haaveissa. ;)

 • Riina

  Mistä tätä saa ostettua? Kuulostaa hyvältä :)

 • Haidi

  Mullakin on tuota sun kaipailemaa escadaa ollut ja paria muutakin samalta merkiltä ;) tulee nuoruus vibat ja ekat kerrat baarissa mieleen :’D täytyy käydäkkin testailemassa tuo tuoksu, koska kuulostaa mieleeni menevältä ja rusetti on ah niin suloinen :)

 • Jaana

  Oliko tämä http://www.fragrantica.com/perfume/Escada/Jardin-de-Soleil-1354.html
  Jardin de soleil ?

  • Mrs.V

   Kiitos Jaana! Tämä on hyvin samannäköinen, mutta ei kuitenkaan. Tämä on vissiin kukkaisempi tuoksu kun tuo minun kaipailemani.

 • ansku

  Tuttu tunne. Itse ihastuin Kenzon Flower Oriental nimiseen hajuveteen. Muistan sen kukan olevan musta. Tottakai sitä ei saa enää mistään.

  • Mrs.V

   Voi ei. Inhottavaa kun löytää jonkun mahtavan ja sitten se viedään kuin nenän alta :D

  • Mrs.V

   JOOOOOOO!!!!! Se oli joko tuo Margaretha Lay tai tuo Escada Collection!!!!!!!! Kuvaukseltaan tuo Escada Collection kuuloistaisi juuuuuuuri siltä!! <3 Oih – KIITOS LAURA!!! Pitää selvitellä saanko sitä nyt tuolta tilattua! :D

   • Sini

    Noita linkkejä kun katsoo ja tuoksujen kuvauksia lukee, niin sinun tuoksusi taitaa olla ollut tuo Escada Collection. :) Se on makean karamellinen kun taas Marghareta Ley on enemmän valkoisen kukkea, hyasinttimainen jopa (lisänä vaniljaa).

 • Paula

  Tuoksut on kyllä jännä juttu, miten ne jää mieleen. Vuosia myöhemmin, jos haistaa tietyn tuoksun, saattaa muistaa jonkun hetken tai tunteen, mikä tuoksuun liittyy. Itselläny hyvänä esimerkkinä tästä toimii eräs hajuvesi minkä mieheni osti minulle aikoinaan, kun lähdin reissaamaan pitkäksi aikaa. Käytin tuota tuoksua matkallani. Matkani aikana tietysti ikävöin älyttömästi miestäni. Kerran laitoin tuota samaa tuoksua kotona ja ihmettelin, kun olin koko päivän jotenkin ahdistunut ja ikävissäni, kunnes tajusin että tuoksu muistuttaa minua kokonajan päivän mittaan siitä kaipuusta! En ole sen jälkeen pystynyt sitä käyttämään :D

  • Mrs.V

   No juuri näin! Tuksuilla on ihan mieletön voima viedä vuosia taaksepäin ja tuoda muistoja esiin. Ja aivan ihana tuo sinun tuoksuassosiaatiosi <3 Vaikka ahdistikin niin näin kuultuna lämmitti ja sai hymyn huulille sen ajatuksella <3

   • Leena

    Mullakin yksi -aikaisemmin niin hyväntuoksuinen- hajuvesi saa nykyään aikaiseksi pahoinvoinnin ja hankalan olon. Raskausaikana laitoin pari kertaa joihinkin juhliin sitä niin jäi tosi vahva muisto siitä :) olin raskausaikana todella pahoinvoiva.

 • Escadan tuoksuista keltaisessa sydämenmallisessa pullossa on mm. Escada Margaretha Ley, joka mielestäni on mausteinen ja makeahko mutta melko vanha Escadan tuoksu sekä Jardin de Soleil, joka taas muistaakseni on kukkeampi tuoksu. Escadan Magnetism on tosi makea ja hattaramainen tuoksu, mutta se taas on purppuran värisessä pullossa, joten sitä et varmaan tarkoita. Tuoksuista pitävänä muistan niin monia eri tuoksuja käyttäneeni ja tuoksutelleeni :) toivottavasti löydät tuoksun nimen ja ehkä tuoksunkin, tuoksut kun tuovat muistoja parhaalla tavalla mieleen.

  • Mrs.V

   Kuule juuri Laura linkkasi eri pulloihin ja se tosiaan taisi olla tämä Margaretha Ley tai sitten eräs Escada Collection tuoksu! :) Magnetismia multa löytyy kaapista, mutta se tuli paljon myöhempään markkinoille (muistaakseni). Se on kyllä hyväntuoksuinen myös! Kiitos huimasti avusta! :)

 • Luulen, että tuo vanha rakkaustuoksusi oli tämä:
  http://www.fragrantica.com/perfume/Escada/Escada-Collection-1369.html

  Pullo vastaa kuvaustasi ja kuvaus tuoksusta tuota kuvailemaasi.

  • Mrs.V

   No kyllä!! Se on joko tämä tai tuo Lauran ja Helin vinkkaama Margaretha Ley!! :) KIIIIITOS! Ihanaa, kun nyt on nimi kaipauksellani! :D

 • Janica

  Voisikohan olla kyseessä Escadan Sunset heat? Mulla on vanha pullo sitä jäljellä,kuvailemasi näköinen on :) En ole malttanut hävittää,kun tuoksuu vieläkin niin ihanalle!

  • Mrs.V

   Ei ollut näitä kesätuoksuja :( Se oli joku pidemmän linjan tuoksu, joka ymmärtääkseni lopetetiin. Mutta kyllä – Escadat ovat olleet mieleeni myös vuosia! Myös ne kesätuoksut.

 • The bottle is so pretty!

  http://jeansandroses.blogspot.com

  • Mrs.V

   It is!

 • Tää muuttuu iholla aivan ihanaksi, vaikka pullosta suoraan tuoksuteltuna onkin melko vahva!

  Mun yksi tämän hetkisistä suosikeista. Plus pullo on maailman suloisin.

  • Mrs.V

   Juuri näin! Minäkin pelästyin alkutuoksua, mutta hyvin nopeasti iholla se muuttui ihanan lämpimäksi, sensuelliksi ja karamellisen houkuttelevaksi! :)