CATEGORIES

Kauneus on valinta

8.4.2015

*Yhteistyössä Doven kanssa*

Olen pariinkin otteeseen kirjoittanut terveestä itsetunnosta, koska koen sen olevan yksi tärkeimpiä onnellisuuden pilareita. Hyvä itsetunto on oman minän ymmärrystä. Ei suinkaan vain omien vahvuuksien -, mutta myös omien heikkouksiesi ymmärtämistä ja täten itsensä hyväksymistä niin hyvine, kuin huonoine puolineen. Itsetunto on hyvä silloin, kun näkee itsessään enemmän positiivista, kuin negatiivista. Täydellinen ei tarvitse olla, mutta tyytyväinen kylläkin.

Itsetunto minulle tarkoittaa sitä, että tunnet olevasi arvokas, sekä pidät omaa elämääsi arvokkaana ja ainutlaatuisena. Koska sitähän elämä kaikille on. Jos minun tulisi yksi asia valita, mitä haluan pojilleni antaa, olisi se terve itsetunto. Se antaa vankan pohjan onnelliseen elämään. Usko elämään, usko sen mahdollisuuksiin, usko muihin ihmisiin ja usko omaan itseensä. Itsetunto koostuu hyvin monesta osa-alueesta. Hyvään itsetuntoon ei ole varmaksi todettua reseptiä, mutta rakkaudella, hellyydellä ja kannustuksella toivon voivani antaa pojilleni luoton itseensä ja kykyihinsä.

Heikko itsetunto ei suinkaan ole ylitsepääsemätön vaikeus. Kuka tahansa pystyy nostamaan itsetuntoaan, jos osaa suunnata energiansa hyviin asioihin. Kaikilla meillä on ne omat plussat ja miinukset elämässään, mutta niille plussille pitää oppia antamaan enemmän painoa vaakakupissa. Joskus itsetuntoa voi kohottaa niinkin helpoilla ja pinnallisilla asioilla, kuten meikillä tai vaatteilla. Kuulostaa ehkä tyhmältä, mutta se saattaa olla se helpoin askel eteenpäin terveeseen itsetuntoon. Kun sinulla on edes hetken parempi olo itsesi kanssa, saat voimia niiden suurien asioiden tavoitteluun. Täten kauneus on valinta.

Mutta kuinka usein olet todennut olevasi kaunis? Varmasti aivan liian harvoin. Kauneus ei ole varattu muotilehtien supermalleille, vaan se on jokanaisen oikeus. Onnellinen on se, joka ei vertaa itseään muihin. Jokainen meistä on kaunis. Siihen tunteeseen meillä ei ole vain oikeus, mutta myös päätäntävalta!

Olen kautta vuosien rakastanut Dove-merkin mainoksia. He ovat upealla tavalla vieneet eteenpäin kauneuden sanomaa. Jokainen on uniikki, jokainen on arvokas, jokainen on kaunis. Niin totta.

Onnellisia ja iloisia peilikuvia teille kaikille! <3

17 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anna

  Ihana teksti, mulle tuli siitä kaunis olo :) Kiitos <3

 • Kauneusko tärkeintä?

  Ihan ok mainos. Sinun kirjoituksesi on vieläkin parempi.

  Jokin tuossa mainoksessa kuitenkin haraa vastaan itselläni. Ymmärrän. mitä se haluaa sanoa ja sen sanoma on tarpeellinen. Kuitenkin, se tietyllä tavalla vahvistaa sitä näkemystä, että vuonna 2015 kauneus on edelleen naisen tärkein ominaisuus. Onhan kyseessä kosmetiikka-alan yritys eli ihmekös tuo. Mutta ei tälläisia mainoksia miehille tehdä!

  Paremmat ovet olisivat olleet vaikka “rohkea” ja “pelkuri”. Olisi saanut miettimään, että onko sitä itse tarpeeksi rohkea taistelemaan unelmiensa puolesta vai antaako helposti periksi vastoinkäymisille ja toisten odotuksille ja vaatimuksille, koska niin on helpompi, ettei keikuta venettä. Tässä Doven mainoksessa korostetaan kauneutta nimenomaan naisen ominaisuutena eli kunhan koet itsesi kauniiksi, kaikki on helpompaa. Kärjistetysti voisi jatkaa sen argumenttia sillä, että mitäs siitä, jos on tyhmä tai ilkeä, kunhan on kaunis.

  Kyllä naisen ensisijainen ominaisuus pitäisi olla aivot ja niiden kehittäminen. Mutta niinhän ei vieläkään ole. Kaunis ulkonäkö auttaa edelleen elämässä eteenpäin niin kuin on aina ollut. Tälläinen keinotekoinen kaupallinen naisten itsetunnon pönkitys on mielestäni jotenkin vastenmielistä ja naiivia. Naisiin se iskee mutta luulen, että jos miehille suunnattaisiin joku vastaavanlainen mainos, miehet enimmäkseen naureskelisivat sille. Lopetan nyt tähän vaikka tästä aiheesta voisi kirjoittaa loputtomiin.

 • Minna

  Oih, kyyneleet valuivat ja äitinä erityisesti siinä kohdassa kun äiti vetää tyttärensä “kauniiden” ovesta. Mehän opetamme lapsillemme joko, että he ovat kauniita ja upeita juuri sellaisenaan tai sitten emme, ja usein varsinkin tyttäret ottamat mallia siihen itsensähyväksymiseen lähimmältä naiselta eli äidiltään. Mukavaa viikonloppua ja kiitos kauniista blogistasi!

 • LeAnn

  Olipas hieno ja ajatuksia herättävä kirjoitus. :) Tuo itsetunto on asia, johon jo työssänikin joudun päivittäin vaikuttamaan. On kyllä tärkeä asia. :)

 • anonyymi

  Tämä ei nyt liity postaukseen, mutta kuinka paljon maksoi teidän nuorimmaisen lentolippu? :)

 • Johanna

  Hui, ihan liikutuin kyyneliin. Aivan ihana video ja ihana postaus – tuli kuin tilauksesta! Ihanaa loppuviikkoa kaikille kauniille naisille <3

 • Iida

  Harvoin kommentoin, mutta nyt en voi olla kommentoimatta! Tekstiäsi lukiessa tuli kylmät väreet, mutta kun katsoin videon tuli kyyneleet silmiin ja kylmät väreet vain voimistuivat. Kiitos tästä ja hyvää loppuviikkoa! <3

 • Nelli

  Voi että, en tiedä olenko jotenkin super herkkis vai mikä, mutta video sai minulla kyyneleen vierähtämään poskellani! Ihana, ihana video!

 • <3

 • Heta

  Niin totta! Upeaa Hanna!
  Olipa kiva selailla blogiasi ja huomata, että täällä vallitsee mahtavan positiivinen meininki- niin kirjoituksissasi kuin lukijoiden kommenteissakin. Asenne ratkaisee! :)
  Ps, ihanaa että olette päässet turvallisesti perille, nauttikaa ja voikaa hyvin siellä!

 • Saaramaria

  Asiaa Hanna!
  Tuo, että luottaa ja näkee hyviä asioita muissa ihmisissä on se itsetunnon syvin olemus mielestäni. Jos olet sinut itsesi kanssa, näet muut myös erilailla. Ei ole tarvetta haukkua, kadehtia ja arvostella vaan voi kehua, ihailla ja arvostaa.

  Niin, niin tärkeää, että näistä asioista puhutaan, kirjoitetaan, blogeissakin, sillä vaikka ne monelle (itselleni myös) tuntuvat itsestäänselvyyksiltä, ne eivät sitä läheskään kaikille ole.

  Upeaa viikkoa, sinä upea nainen.

 • meow

  Otit esille tärkeän asian. Olen lukenut aikaisempiakin kirjoituksiasi aiheeseen liittyen, mutta lukisin silti mielelläni lisääkin ajatuksiasi itsetunnosta ja sen parantamisesta. Meikki ja vaatteet ovat kuitenkin hyvin pieni askel itsetunnon parantamisessa eikä se juuri etene jos se jumahtaa siihen, että vain meikin kanssa on hyvä olo.

  Susta huokuu todella vahvasti se, miten paljon haluat antaa pojillesi eväitä elämään. Se on todella kaunista ja uskon hyvin vahvasti, että heille kasvaa vahva ja positiivinen minäkuva, joka kantaa läpi elämän :)

  Tykkäsin tuosta Doven videosta. Sai ajattelemaan, miten itse valitsisin :)

 • Dovella on kyllä aina ollut ihania mainoksia ja jälleen kerran tämä on kyllä ihan mielettömän hyvä mainos ja laittaa miettimään kummasta ovesta sitä olisi itse kävellyt :) itsetunto on kyllä mielettömän tärkeä ja niin monen asian summa, itseään pitää osata arvostaa! Ihanan tekstin kirjoitit mainoksen ympärille :)

 • Heidi

  Hei, olisi mukava kuulla miten huolehdit kunnostasi? Millä tavoin treenaat ja kuinka usein? :)

 • rosa

  Niin totta!<3 Jokainen lapsi ansaitsee saada vanhemmiltaan ehdottoman hyväksynnän heikkouksineen kaikkineen, ja se on tärkein "lahja" mitä voi aikuinen antaa.

 • M

  Tulipa sopivaan kohtaan tämä video. Hankalan elämänvaiheen jälkeen itsetunto on välillä nollassa, ja tämä sai kyllä liikuttumaan kyyneliin. Kauneus on tosiaan meissä kaikissa, ja etenkin oma sisäinen kauneus kompensoi ulkoista kauneutta. :) Kiitos tästä kovasti!

 • Ida

  Ihana, IHANA mainos! Kiitos, kun jaoitsen täällä. Olet kyllä muutenkin ylväs ja lämminhenkinen, ihailtava nainen! Niin kuin me kaikki muutkin, tietty ;)