CATEGORIES

Kosmetiikan valokuvaus-workshop – video

6.3.2016

Rakastan valokuvausta. Rakas edesmennyt isoisäni oli erittäin intohimoinen lajin harrastaja, joten pienestä tytöstä asti olen katsellut kameroiden kanssa hääräämistä ja toimimista. Isoisäni ansiosta, minulta löytyy lähestulkoon kaikki lapsuuden syntymäpäivät ja muut mahdolliset juhlapäivät videoituna ja valokuvattuina minun ja mieheni häihin asti. Mikä rikkaus… Bloggaamisen myötä itsekin tähän hurahdin. Nautin paljon enemmän kameran takana olemisesta ja olenkin viettänyt lukemattomat tunnit alaa itsenäisesti opiskellen. Kirjoja olen lukenut jonkun verran, mutta eniten apua olen saanut erilaisista Youtube-tutoriaaleista. Sieltä löytyy kaikkea, jos vain osaa etsiä.

Valokuvaaminen on jo niin suuri osa minua, että siihen on kehittynyt omanlainen tyyli. Mutta nyt tässä vuoden ajan minua on ihan hirveästi kiinnostanut videoiden kuvaaminen, joka ei todellakaan kuulu mukavuusalueelleni. Jostain syystä olen nostanut oman rimani niin korkealle, että en ole oikein saanut tuotettua videota, kun en ole tyytyväinen kokonaisuuden laatuun. Hiljattain otin osaa Allerin järjestämään video-opetukseen ja innostus nousi entisestään. Täten päätin laskea vaatimustasoani ja lähteä vain tekemään. Tekemällä opin parhaiten valokuvaamisenkin, joten miksi se olisi erilaista videokuvaamisenkaan kohdalla? Kameratekniikka on kuitenkin jo tuttua, joten nyt vaan pitää harjoitella video-ohjelmien käyttöä. Joten sen pidemmittä puheitta, tässä ensimmäinen videoni. Kuvasin sen viime perjantaina, kun olin bloggaajaystävieni kanssa Lumenen, Polhem Pr:n ja Olympuksen järjestämässä kosmetiikan valokuvaus-workshopissa.

Editoimiseen käytin Macin iMovie-ohjelmaa, jota oli äärimmäisen helppo käyttää. Se ei kuitenkaan tarjoa kovin hyviä mahdollisuuksia itse videolaadun käsittelyyn (valot, varjot, värit, sävyt…), joten se onkin osa-alue, mitä erityisesti haluan lähteä kehittämään. Ja videoiden kanssa täytyisi melkein aina olla jonkinlainen kolmijalka käytössä! Käden tärinä on hyvin raskasta silmälle, eikä iMovien kuvanvakauttaja tee tarpeeksi hyvää jälkeä. Mutta… Tästä lähdetään ja kovasti meinaan harjotella. Ihanaa sunnuntai-iltaa teille kaikille! :)

12 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • aura

  Tosi kiva video eikä ollenkaan huono! Turhaan vähättelit alkuun ;)

 • Mikaela

  Voi tää oli ihana video!:) ihan turhaan epäilet taitojasi!

 • Johanna

  Erilaisia tukia käsivaralla kuvaamiseen löytyy myös, joten jos oikein innostut kannattaa näitäkin hieman tutkailla. :) Yleensä käsivaralla kuvaaminen saa videosta aina elävämmän oloisen. :)

  • Mrs.V

   Mahtavaa! Iso kiitos vinkistä! Pitää tutkia lisävarusteita lähiaikoina! :)

 • Iina

  Tosi kiva video! Kiva nähdä bloggareita työn touhussa ja hauskalta tapahtuma todella näytti :)

  • Mrs.V

   Kiitis Iina kannustuksesta! :) Oli todella ihana tapahtuma, ja olin ihan innoissani siitä, että päätin juuri sen videoida ja lähteä treenaamaan näitä videomuokkaustaitoja! :)

 • Ihan tosi kiva video ja musta tyyliltään varsin samanlainen kun jälkesi valokuvissa, sellainen kaunis ja hempeä :) itse en juuri vlogeja seuraa, joten tasoa mitä laadulle haet on paha arvioida, mutta musta tämä oli kivaa ja selkää katsottavaa ihan laadullisestikkin!

  • Mrs.V

   Kiitos kovasti Haidi ainaisesta tuesta <3 Itsekään en tunne juurikaan vlogeja, mutta oma visio on ehkä enemmän sellaisessa kauniissa ja esteettiikan puoleen nojautuvissa videopätkissä, missä silmä lepää. Sinne on vielä matkaa :D

 • Kikaltsu

  Aivan ihana video! :)

  Minusta kyllä kaikki sinun videot on tosi hyviä/kiva katsoa, joten turhaa vähättelet taitojasi/itseäsi! :)

  • Mrs.V

   Kiitos kovasti kannustuksesta! Minulla itsellä on tietty visio mihin haluan pyrkiä, mutta pakko olla armollinen itselleen, että pääsee hiljalleen kehittymään tässä. Ihan uusi juttu kuitenkin. :)

 • meow

  Kaunis klippi! Ihanaa, että oot innostunut videoimisesta, lisää vain :)

  • Mrs.V

   Kiitos kovasti! Lisää on pian tulossa! Samana päivänä otin #behind the scenes” videokuvaa blogaajien asukuvaussessiosta… :D