CATEGORIES

Suosikki aurinkovoiteeni

15.5.2012

Päivää ennen matkaamme teimme joitakin viimehetken ostoksia Stockmannilla.

Auringossa ollessani olen kova aurinkorasvoilla läträäjä. Rasvoja en kuitenkaan ihan umpipähkään levittele, vaan minulla on selvä järjestelmä niiden lisäilyyn :D

img_5351

Aurinkorasvoissa olen jo usean vuoden ajan suosinut Clarinsia. Rakastan niiden koostumusta, joka on helposti levittyvää ja imeytyvää, sekä niiden tuoksua! Niiden tuoksu on minulle merkki kesästä ja auringosta. Näen mielessäni välittömästi sinisen taivaan, kimmaltavan veden sekä yllä huojuvat vihreät palmut. Loman autuasta rauhaa. En taida olla ainut joka on hullaantunut Clarinsin aurinkovoiteiden tuoksusta, sillä nykyään merkki myy myös hajuvettä, jonka tuoksu on sama kuin heidän aurinkotuotteidensa!

img_5360

Aurinkovoiteet sisältävät suoja-aineita, jotka vähentävät UV-säteilyn, erityisesti UVB-säteilyn pääsyä iholle. Voiteen tehon määrittää pakkauksessa ilmoitettu suojakerroin. Esimerkiksi suojakerroin 6 tarkoittaa, että auringossa voi oleskella palamatta 6 kertaa pidempään kuin ilman voidetta. STUK:in sivuilta saat selville kuinka voimakas UV-indeksi paikkakunnallasi on. Mitä korkeampi indeksi, sitä lyhyempi on aika jonka voi viettää auringossa palamatta. Ajan pituus taas riippuu ihotyypistä. Suomessa UV-indeksin suurin arvo on 5-6, joka saavutetaan keskikesällä keskipäivällä etelärannikolla. Etelä-Euroopassa tyypilliset luvut ovat kesällä 8-10.

img_5361

Aurinkosuojavoiteen tarjoama suoja riippuu suojakertoimen lisäksi iholle levitettävän voiteen määrästä. Usein ihmiset levittävät iholleen huomattavasti vähemmän ja harvemmin suojavoidetta, kuin niiden valmistajat ovat suunnitelleet. Kun voidetta on ohuempi kerros kuin pitäisi, suojavaikutus jää huomattavasti pienemmäksi kuin pakkauksessa ilmoitettu suojakerroin.

Voidetta kannattaa levittää puoli tuntia ennen aurinkoon menoa ja toinen kerros puolen tunnin auringossa oleskelun jälkeen.

Jos palat helposti vältä makaamista, sillä makuuasennossa saat nelinkertaisen määrän aurinkoa pystyasentoon verrattuna. Myös veden heijastus lisää säteilyn määrää.

img_5390

Itse pidän suuresti Clarinsin aurinkoöljyistä. Ne eivät jätä ihoa lainkaan limaiseksi vaikka öljyjä ovatkin. Iho jää erittäin pehmeäksi ja tuoksukin on pehmeän miellyttävä. Niille, jotka eivät öjyistä välitä, niin Clarinsilta löytyy myös voiteita alemmista kertoimista ainakin korkeaan 50 kertoimeen asti.

Esimerkiksi Dubaissa ollessani aloitan hyvin korkeilla kertoimilla (jopa 30, jolloin vaihtoehtona on vain paksu rasva), mutta Suomessa suihkuttelen iloisesti 6 kerrointa. Ulkomailla ollessani minulla on myös ollut tapana asteittan vähentää kertoimen suuruutta. Jos olen esim. Dubaissa 10 päivää, on minulla viimeisinä päivän käytössä n.8 kerroin. Painotan nyt vielä, että ihoni sietää aurinkoa erittäin hyvin. En ole koskaan palanut ja rusketun helposti.

img_5375

Herkälle kasvojen- että decolteen alueelle olen käyttänyt erityisesti siihen tarkoitettua Clarinsin ryppyjä estävää aurinkovoidetta. Kasvoja suojatessani käytän aina jonkin verran korkeampaa suojakerrointa ja Suomessakin käytän aina vähintään 10 kerrointa nassulleni.

img_5369

25 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • suvituuli

  Hei, osaatko suositella mikä suojakerroin olisi minulle paras? Olen lähdössä kesällä pariksi kuukaudeksi (kesäkuusta elokuun puoleenväliin saakka) Adrianmeren rannikolle ja olen hyvin helposti palavaa tyyppiä. Ihoni on hyvin vaalea, heleä ja palaa helposti (paloin jo vappuna). Mikä suojakerroin sinusta voisi sopia minulle? En ole aiemmin aktiivisesti käyttänyt aurinkorasvoja, koska monet ovat olleet koostumukseltaan niin epämiellyttäviä, että päivittäinen käyttö on tuntunut epämiellyttävältä..

  Blogisi on ihana :)

 • Pauliina

  Hei, tässä olisi mielenkiintoinen artikkeli luettavana liittyen aurinkovoiteeseen ja ihosyöpään.

  http://breakingnews.ewg.org/2012sunscreen/sunscreens-exposed/sunscreen-and-skin-cancer/

 • Heini

  Inhoan yleensä kaikkien aurinkotuotteiden hajua, joten nyt lähtee clarins kokeiluun :) ehdin jo naputella tilauksen erääseen nettikauppaan ja nyt tajusin että after sun unohtui! No, ehkä pärjätään ilman sitä.

  Mukavaa matkan jatkoa!

 • Olen etsiskellyt hyvää aurinkovoidemerkkiä, nämä perus Niveat kun ei oikein toimi ulkomaanmatkoilla Aasian kosteudessa. Taidan kokeilla Clarinsia seuraavan kerran :)

 • Blomma

  Nyt minäkin jäin pohtimaan, että pitäisikö kokeilla ko. merkkiä. Aurinkorasvakaupoille suuntaaminen on muutenkin ajankohtaista. Ja pakko todeta, että itse olen aina ruskettunut helposti ja palanut harvoin. Siihen ei tullut muutosta lasten myötä, mutta kaupan päälle tuliva pisamat. Ensinmäisen raskauden aika niitä alkoi ilmestyä ja nyt aina heti kevään ensi säteiden myötä niin pulpahtaa esiin…tosin näin ruskettuvalla iholla eivät enää loppukesästä tahdo naamasta erottua :).

 • olipa kiva postaus, pitää varmaan kokeilla kyseistä merkkiä!

  http://janitainka.blogspot.com

 • -

  Mulla on yksi tähän postaukseen liittymätön kysymys johon toivoisin vastausta :) Eikö sinulla olekkin LV:n denim huivi sinisenä? Onko se säilynyt kuinka hyvin? Harkitsen huivin ostoa, mutta olen monilta kuullut että laatu olisi heikkoa :/ Kiitos vastauksestasi :)

 • Emmy

  On kyllä todella tärkeää suojautua auringolta oikeilla aineilla. Olen joskus kauankauan sitten palanut todella pahasti Thaimaassa enkä ole sen jälkeen oikeen uskaltanut olla auringossa, ellei ole kunnon kerros voiteita! Luin netistä aika mielenkiintoisen jutun jota en edes tiennyt! Jos uv säteily on3 niin sillon pitää jo suojautua.. MIssäköhän purkissa olen elänyt kun en tätä tiennyt :D Joskus kun sinulla oli puhetta solariumista blogissasi niin jos olet katsonut Lääkärit sarjaa (The Doctors http://www.thedoctorstv.com/ ) niin siinä oli todella mielenkiintoinen jakso. Lokakuussa on julkistettu tutkimus tulos että jo 4kertaa solariumissa lisää ihosyöpriskiä 11%. Tämä meni nyt vähän aiheen ohi, mutta on silti tärkeä asia kerta aurinkovoiteista puhutaan! :)

 • Aurinko on ihana mutta vanhentaa, se on fakta. Saan auringosta energiaa mutta nykyään käytän aina korkeita suojakertoimia. Talvella majailen Singaporessa ja siellä vaalea iho on se mitä tavoitellaan kaikin keinoin. Korkeat suojakertoimet, vaalentavat voiteet , vältellään aurinkoa aurinkovarjoin ja vaatetuksella. Ymmärrettävää, koska siellä paistaa ympäri vuoden ja kuumasti. Aasialaisten naisten iho onkin kaunis ja sileä.

  Siluette Span lääkäri neuvoi ottamaan oppia heistä jos haluaa ihon säilyvän nuorena.. No kaapissa on siis nyt kasvoille 50 kerroin ja muulle vartalolle ainakin 30. Singaporen kaupossa saa etsiä jonkin aikaa että löytää alle 20 kertoimia…

  Ja paras suoja on hattu jossa lieri..

  Suomen aurinko on myös aika polttava ainakin nyt keväällä joten korkeat kertoimet ovat tarpeen. Eli nautitaan mutta suojaten! :)

 • Clarins on mun suosikki myös. Minulla on hieman suomalaisesta poikkeava oliivinvärinen iho joka ruskettuu todella helposti mutta olen silti todennut että voiteita kannattaa käyttää ihan jo siksi ettei iho näytä ihan rusinalta yli kolmekymppisenä:) Muistuttaisin vain että iho käyttäytyy raskauden aikana eri tavalla kuin normaalisti ja maksaläikkiä ilmestyy joillekin todella helposti. Muitakin ongelmia saattaa ilmaantua,joillekin tulee hirveästi nyppyjä ja jotkut palavat ensimmäistä kertaa elämässään raskaana ollessaan. Mä en itse ole joutunut kärsimään noista mistään mutta aika monet ystäväni ovat ja yleensä muutos on ollut pysyvä. Kannattaa siis olla aluksi normaalia varovaisempi raskauden aikana aurinkoa ottaessa ja sitten jos huomaa ettei mitään erityistä tuu niin jatkaa vanhaan tapaan, ne muutokset jotka ovat tullakseen näkyvät kyllä ekan auringonotto-kerran jälkeen.

  • Heippa taas ihana Champagne! :) Kiitos paljon vielä tästä muistutuksesta kaikille! Itse olen kuullut ihan samoja asioita ja juuri sen takia olenkin melko neurottisesti:D tutkinut kasvojani aamuin ja illoin erikoisten muutosten pelossa. Nyt on jo pari aurinkopäivää takana, eikä muutoksia ole tullut, joten toivottavasti kuulun kanssasi niihin onnekkaisiin, jonka iho ei raskaanaollessaan maksaläikkiä yms. ota omakseen :/ Minun äidilläni esimerkiksi tuli kuulema joitakin pieniä maksaläikkiä raskaanaollessaan, mutta ne katosivat sitten raskauden päätteksi ajan myötä, näin on käynyt myös monelle ystävälleni. Tosiaan, todella yksityiskohtaista miten iho reagoi. Mahtavaa että muistutit asiasta vielä muitakin! Tärkeää pitää silmällä erityisesti raskaana ollessa, koska ihon pigmentti muuttuu monella ja täten käyttäytyy erilailla auringossa mitä ennen! Hyvä pointti! :)

 • Jenna

  Kuulostaapa todella hyviltä voiteilta! Palan lähes heti jos menen jonnekkin lämpimämpään eikä oikeen mikään rasva tunnu auttavan :o viime keväänä kanarialla ollessani kaikki “huippuhyvät” ja kalliit rasvat pettivät, mutta onneksi apu löytyi paikallisesta 5€ maksavasta ja aloeveraa sisältävästä suojasta :) harmittaa nyt vain etten ostanut sitä rasvaa kotiinkin asti! :D

  • Ne ovat! :) Mikäli palat helposti, suosittelisin sinulle siis korkeakertoimisia voiteita, välttämään keskipäivän aurinkoa ja nousta puuhata myös seisaalteen auringossa :) Rantaleikkejä esim! :) Muista myös levittää voidetta tarpeeksi usein! :) Ihan loistavaa, että löysit kuitenkin rasvan itsellesi joka toimii! :)

 • Moikka. Ihana blogi sulla :) Matkustelen itse kovasti ja liikun matkoillani ulkona paljon ja vaikka rusketunkin helposti, ihoni myos kartsaa joskus vahingossa (etenkin decolte-alue). Olen tahan asti kayttanyt Nivean “invisible”-tuotteita, mutta jotain muutakin voisi testata, varsinkin kun tuo Nivea ei tunnu olevan aivan “foolproof” (tai sitten olen vain avuton sen kaytossa). Paljonko nama Clarinsit kustantavat suunnilleen?

  • Moikka! :) Tuossa joku muu sanoi käyttäneensä ennen Niveaa mutta Clarinsiin siirryttyyään oli onnistunut välttämään palamisen täysin! :) Ikävä kyllä itselläni ei ole Niveasta kovinkaan paljoa kokemusta, mutta paljon olen erilaisilla voiteilla lätrännyt ja Clarinsin on aurinkorasvojen suhteen ehdoton suosikkini! :) Riippuu ihan täysin tuotteesta… Eihän ne edullisimmasta päästä ole mitä rasvoja katsoo, mutta oman kokemukseni mukaan ne ovat hyvin laadukkaita ja tekee sen tärkeimmän – suojaa ihoa palamiselta – jonka arvoa on mahdoton edes ilmaista rahassa. SUosittelen hieman googlailemaan eri Clarins tuotteiden hintoja! :)

 • Haidi

  Itse kokeilin viimevuonna Rodoksen matkallemme ensimmäistä kertaa Clarinsin aurinkovoiteita. Aiemmin olin käyttänyt niveaa yms. Eron huomasi siin, että olin ainoa matkaseurueesta joka ei palanut :D Ja olen vielä iholtani tyyppiä, että palan melko helposti ja en rusketu lainkaan! (tylsää) mutta rasvat olivat sen verran hyvät että niihin aion jämähtää<3 suojakertoimena toimi 20 ja naamalla 15 (:

  • Ihan loistava! Mukavaa kuulla, että muillakin on juuri yhtä positiivisia kokemuksia kuin minulla! Juuri näillä kertoimilla minäkin aloitin täällä Espanjassa :) Kasvojen herkille ja paljon auringolle altistuville aluille sudin vielä tuota 30 puikkoa :)

 • Jii

  Oih, kesä ja aurinko.. Täytyykin käydä tsekkaamassa nämä Clarinsit, en nimittäin yleensä pidä lainkaan aurinkorasvojen hajusta. Ihanaa ja rentouttavaa lomaa! <3

  • Suosittelen lämpimästi! Mä olen ihan koukussa niiden tuoksuun jo ja talvisin niitä on kiva ihan vaan haistella :D

 • tinttis

  Hei! täytyykin testata noita Clarinsin tuotteita.. oma suosikkini on ollut Bergasol, sen tuoksusta tulee mieleen juuri nuo mainitsemasi asiat. onko Clarinsilla joku hyvä after sun-tuote?

  Kiitos ihanasta blogista : )

  • On! Clarinsin after sun on myös lempparini! Helposti levittyvä, viilentää ihanasti ja on oma tuote vartalolle kuin naamalle! Suosittelen LÄMPIMÄSTI <3

 • M

  Hei, kiitos vinkistä! Itsellä on Clarinsin setti kasvojen hoitoon ja niissäkin tosiaan se haju miellyttää. Tykkään öljypitoisista aurinkorasvoista, koska ne jättää kuulaan ja hieman kimaltelevan pinnan, näinollen on paljon iho-ystävällisempää ja terveempää kuin vauvaöljy. Mulla on siis päähänpinttymä et kimalteleva, öljymäinen iho imee aurinkoa paremmin, haha :D Pitääpä laittaa siis ostoslistalle nämä!

  • Ihan totta! Kiva että meitä on muitakin tästä tuoksusta hullaantuneita :) Ja mulla on sama oletus :) Kai öljyihin pätee sama kuin veteen? Kun pinta heijastaa valoa, leviää säteilykin paremmin aka saa syvemmän/tummemman rusketuksen?! Enpä ole ihan varma, mutta ainakin itse koen saavani tasaisemman ja kauniimman rusketuksen arunkoöljyillä! :)

 • muru

  Olipa kiva kun esittelit tämän merkin! Itse olen käyttänyt suurimmaksi osaksi Vichyn rasvoja, mutta ehdottomasti Clarins on kokeilemisen arvoinen! :) Ihanaa lomanjatkoa! :)

  • Voi miten kiva jos tästä oli apua! Toivottavasti saat kokeiluun ja pisän niistä yhtä paljon kuin minäkin! :)