CATEGORIES

Beetakaroteeni – syvempi ja pidempikestoinen rusketus

23.12.2010

Tässä Thaimaan aurinkoloman yhteydessä kerron teille hieman beetakaroteenista, mitä minulla on tapana popsia kesäkuukausien sekä aurinkolomien aikaan.

Ensimmäisen kerran kokeilin beetakaroteenia n.4 vuotta sitten kun lensimme mieheni kanssa kesäkuussa Dubaihin ja halusin suojautua kovalta auringolta parhaalla mahdollisella tavalla (olematta sisätiloissa tai varjossa:D). Korkeiden suojakertoimien lisäksi, aloitin beetakaroteenin syönnin 3 viikkoa ennen lomaamme. En ole koskaan eläessäni palanut auringossa, enkä meinannut aloittaa silloinkaan. Huomasin selvän eron beetakaroteenin kanssa. Rusketus tarttui nopeammin, ruskean sävy oli tummempi ja väri säilyi pidempään loman jälkeenkin. Uskallan väittää, että tämä johtui pitkälti beetakaroteenista.

Beetakaroteenia saa myös porkkanasta, mutta jos et niitä jokapäivä jaksa popsia niin nämä kapselit ovat oiva vaihtoehto.

Oikea annostus on 1 kapseli päivässä ja mielellään ruokailun yhteydessä.
Kuuri tulee aloittaa 2-3 viikkoa ennen auringonottoa ja jatketaan koko aurinkojakson aikana. Beetakeroteeni aktivoivat pigmentin muodostusta ja nopeuttavat täten ruskettumista. Samalla ne suojaavat ihoa ja ehkäisevät ihon ennenaikaista vanhenemista sekä ryppyjen muodostamista. Siis suojaavat ihoa sisältä päin. Rusketus pysyy kauniin pidempään kun jatkat käyttöä vielä kuukauden auringonoton lopettamisen jälkeen. (teksti lähestulkoon kaikki boksin takakannesta)

Luonnon beetakaroteenia, E-vitamiinia, hyödyllisiä rasvahappoja ja antioksidantteja sisältävät vivisanté SUN by VIVIDA aurinkokapselit aktivoivat ihon omaa pigmenttituotantoa ja antavat kauniin rusketuksen. Iho ruskettuu nopeammin ja suojaa näin itse itseään UV-säteiltä. Samalla Vivida Sun-kapselit hoitavat ihosoluja, neutraloivat vapaiden happiradikaalien haittavaikutuksia ja ehkäisevät solujen ennenaikaista vanhenemista ja ryppyjen muodostumista.

Oletteko te muut huomanneet beetakaroteenilla vastaavia vaikutuksia?
16 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Emmi

  Täytyy kyllä sanoa omasta kokemuksesta, ettei ne kuitenkaan ihmeitä tee, itsehän muutuin kyseisistä kapseleista ihan keltaiseksi. Eli kannattaa alottaa varovasti, varsinki jos on yhtä vaalea iho kuin itselläni.

 • Anonymous

  Auttoivat minulla aurinkoihottumaan!

 • Eveliina

  Itse ostin sokokselta 140 kpl siinä purkissa on, ja 1 päivässä syödään. Maksoi 8 euroa. Eli halppismerkki mut toimii yhtä hyvin! Ja on siis vitamiinipurkin näköisessä purkissa, mutta kyljessä on ruskettuneen naisen kuva. :)

 • Mila

  Nuo Vivisanten aurinkokapselit ovat muistaakseni kalleimmasta päästä, n.20€ paikkeilla, mutta muita "aurinkokapseli"-merkkejä löytyy paljon! Kannattaa poiketa, Sokoksella, luontaistuotekaupoissa sekä apteekissa vertailemassa hintoja ja ostaa omiin tarpeisiin sopivimmat kapselit :) Olen aurinkokapseleilla pelastanut kesäisin ihoni jo monen vuoden ajan, suosittelen kovasti siis!

 • jenny

  Tupakoitsijoidenhan sitten kannattaa välttää betakaroteenin syömistä koska se karvattaa syöpäriskiä. Porkkanoita ei tarvitse kuitenkaan kokonaan hylätä, kunhan ei ylenmäärin syö.

 • Anonymous

  Mitäköhän hintaluokkaa nuo ovat? ;)

 • sissi

  Olen käyttänyt lähes joka kevät. Näitä saa apteekista ja luontaistuotekaupoista ja Sokokselta ainakin on saanut myös.

 • minja

  täälläpäin löytyy ainakin sokokselta:)

 • Anonymous

  Apteekistako noita saa? Ja paljon suurin piirtein maksaa? :)

 • Jenni

  Viime kesän aikana sain kuulla itse ekan kerran beetakaroteenista ja kyllä alkoi kiinnostamaan! Toivottavasti muistan kyseisen valmisteen vielä ensi kesänäkin. :) Paljon muuten tuollainen 60 kapselin paketti maksoi?

 • emsii

  voii vitsi voisin kokeilla ens lomalla(; paljon noi maksaa?:o

 • r-ii

  en oo koittanu mut vaikuttaa tosi järkevälle!:) paljo maksaa, mistä saa(suomesta), ja monta kpl yhes tommoses on? :)

 • Anonymous

  Hei, joo pitää ehdottomasti kokeilla itsekin, kiitos vinkistä! Muutto polttavan auringon alle on nimittäin edessä, enkä halua palaa, ruskettua kylläkin! Itse olen huomannut kalaöljy- ja helokkiöljykapseleiden vaikutuksen ihoon, kuivan talvikauden pelastus sekä helpottaa astmaoireisiini :)

 • Anonymous

  En tiiä oonko ihan sokee vai lukeeko se tossa tekstissä :D mutta mistä noita siis saa?

 • Ansku

  Enpä ole ennen koittanut mutta hyvä että muistutit näiden olemassaolosta, täytyykin koittaa nyt kun vielä ehtii ennen reissun lähtöä. Kiitos vinkistä!

 • Anonymous

  Olen kuullut noista kapseleista paljon hyvää kavereilta ja aijonkin itse ensi kesänä kokeilla. :)