CATEGORIES

Yön luottokosmetiikka

3.4.2014

Hiljattain kävin läpi luottomeikkejäni ja nyt olisi vuorossa voiteet, joita ilman en mielelläni yöpuulle käy. Tässä teille kaksi yötuotetta, joita olen jo vuosia käyttänyt. Ilman niitä, on vaikea enää höyhensaarille matkata.

my good nights cosmetics

AVA-kanavan kauneuskysely paljasti, että vain 42% suomalaisista naisista käyttää yövoiteita ja sitäkin huomattavasti pienempi määrä tehostavia yöseerumeita. Ihoa olisi kuitenkin äärimmäisen hyvä muistaa iltaisin päivävoidetta täyteläisemmällä yövoiteella ja -seerumilla, sillä nimenomaan yöllä ihon toiminnat ovat vilkkaimmillaan. Tällöin iho pystyy hyödyntämään raaka-aineiden tehon parhaiten.

Minulla on päivittäiset puhdistustuotteet vaihtuneet viimeaikoina jonkin verran, mutta nämä kaksi tuotetta eivät ole vielä löytäneet korvaajaa. Tosin nyt ensimmäistä kertaa olen tutustunut toiseen seerumiin, josta tuntuu olevan kilpailijaksi… Siitä kerron lisää myöhemmin. Ensiksi kerron teille kokemukseni Estée Lauderin Night Repair-seerumista, jonka levitän puhdistetuille kasvoille ennen runsaamman yövoiteen lisäystä.

night cosmetics (13 of 5)

Tämän tuotteen nimeen naiset ympäri maailmaa ovat vannoneet jo yli kolmekymmentä vuotta. Se lupaa anti-ageing ominaisuuksiensa lisäksi korjata jo aiheutuneita vahinkoja ihossa – kuten UV-säteilyn aiheuttamia tuhoja. Suuria lupauksia, mutta itse olen vuosien käytön jälkeen totaalisen ihastunut sen tunteeseen herkällä kasvoniholla. Geelimäinen neste levitetään kasvoille sormin pullon oman pipetin avulla. Neste on hyvin riittoisaa ja liukuu iholle vaivattomasti. Se jättää ihon niin ihanan ravitun ja pehmeän tuntuiseksi, että tuosta tunteesta on vaikea irrottautua. Aamulla ihoni näyttää taas raikkaammalta ja terveemmältä, mitä tämä mama todellakin tarvitsee hetken vähäisten unien takia.

Seerumeita suositellaan käytettävän siksi, koska ne tehostavat hoitovoiteen imeytymistä ja vaikutusta. Niin iltaisin, kuin aamuisinkin.

night cosmetics (12 of 5)

Monia yörasvoja olen kokeillut, mutta aina vain palaan takaisin tähän pieneen Biothermin Skin Vivo Nocturne tehopaukkaukseen. Se koostumus ja tuoksu ovat vertaansa vailla. Ihanan rikas rasva, olematta kuitenkaan liian jämäkkä. Kuin paksua ja pehmeää samettia, joka levittyy iholle, kuin unelma. Ja sen taivaallinen tuoksu… Ihan kuin hattaraa, joka ei olisi liian makeaa. Kuten jo seerumin kohdalla totesin, aamulla iho tuntuu näiden tuotteiden jälkeen ihanan pehmeältä ja ihoni on valmis kohtaamaan seuraavan päivän haasteet.

night cosmetics (10 of 5)

Siinä minun suosikkini yörasvoista ja -seerumeista.

Innostuin tästä yöteemasta ja kuvasin tuotteet poikani iltasatukirjan kanssa, jonka kansien sisältä löytyy kaunis tähtitaivas. Kiitos Nalle Puh ja muut puolen hehtaarin metsän seikkailijat inspiraatiosta!

13 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • J

  Se on jännä, kun toisten mielestä ihon olisi paras saada olla yöaikaan “rauhassa” eli ilman mitään voiteita tai muita ja toiset sitten taas vannovat yövoiteiden ja seerumeiden nimeen. En tiedä onko loppupeleissä ihon kannalta väliä, kummin toimii, pääasia että itsestä tuntuu hyvältä :)

 • Biothermin skin vivoa löytyy täältäkin!

  Tietyt tuotteet on ja pysyy ja samalla pienentää kukkaron kulutusta. :)

  Born Grown

 • K

  Arvosteluja on aina kiva lukea, itsellänikin uusi seerumi hakusessa. Sellaisen pienen toiveen esittäisin, että etenkin näissä seerumi-, rasva- ja meikkivoidearvosteluissa kertoisit myös millaiselle iholle ne sopivat/millainen iho itselläsi on. Mulla esim. tosi herkkä ja kuiva, eli vaikka jotain tiettyä tuotetta olisikin kehuttu maasta taivaisiin, niin tällaiselle perussuomalaiselle ohuelle iholle se voisi olla huono vaihtoehto :(

 • Hei kiitos tästä postauksesta! Juuri tällaiset postaukset ovat niitä superherkkuja meille muillekin väsyneille äideille ;) Olen kuullut paljon hyvää tuosta EL:n seerumista ja nyt viimeistään pitää käydä hakemassa se kokeiluun! Tykkään hirveästi ihan kaikenlaisista postauksista mitä kirjoittelet, mutta etenkin näitä arviointeja hyväksi todetusta, vuosien ajan käytössä olleesta kosmetiikasta on huippua lukea :) Aurinkoista kevättä ja jaksamista arkeen! <3

 • sofian sohva

  Hei!

  kommenttini ei nyt koske tätä postausta vaan esittäisin toiveen :) Olen etsimässä uutta käsilaukkua ja tarvitsisin sinulta vinkkejä eri merkeistä ja malleista. Klassiset suuremmat laukut viehättävät kuten Longchampin Le Pliage mutta parasta olisi jos laukun saisi myös rattaiden aisaan hihnalla kiinni. Millaisia laukkuja itse käytät vaunujen kanssa? Onnistuisiko löytymään laukku joka olisi sekä kaunis olkavarrella että tarvittaessa kulkisi rattaissakin? Kiitos hurjasti jos vaivaudut vastailemaan! :)

  • Mrs.V

   Hei mä voisin suositella siihen ainakin Mulberryn Oversized alexaa!! Se kulkee mulla usein siinä rattaiden aisan päällä. Tosin niin tekee myös mun luikkarin keepal ja chanelin 2.55 flap bag. Joten suosittelisin sitä Alexaa ehkä siinä lapsiarjessa? Siihen mahtuu hyvin ja kestää käyttöä.

 • Mamma80

  Voiteet/seerumit eivät imeydy kuin ihon “kuolleeseen” pintakerroksen, eli eivät vaikuta solujen uudistumiseen tms. (Ryppyihin kosmeettisesti kyllä turvottamalla ihoa). Tärkeämpää ihon kannalta on se mitä suuhunsa pistää ja suojaa auringolta :) mut eihän noista voiteista haittaakaan ole mut niiden lupaukset on ihon toiminnan kannalta puppua.

 • anna

  Ihania postauksia ollut taas viime aikoina, harmittavan vähän kerkeää vain kommentoimaan :/ Luottotuotteet kosmetiikassa kiinnostaa aina, näitä meidän naisten pitää jakaa ;)
  Itse olen käyttänyt jo pari vuotta arganöljyä öisin. Sillähän on valtavasti hyviä vaikutuksia! Oletko itse kokenut sen millaisena, vai onko aivan vieras tuote? Suosittelen lämpimästi<3

 • Öisin kaksi ehdotonta suosikkia: Bakelin Malic -seerumi tai sitten Alpha-H:n Liquid Gold, molemmat kuorivat ihoa yön aikana sisältämiensä happojen avulla ja aamulla kasvot on ihanan sileät. Tuo kuoriva ominaisuus on loistava pintakuivalle iholle talviaikaan, eipä tarvi nyppiä päivisin nahkanpaloja nenästä. :)

 • Satu

  Postausta lukiessa poikani 3,5 v kommentoi yllättäen kuvia: ” kato äiti taikavettä! “. Osui ja uppos :)

 • Itse tykkään juurikin kaikista kasvoöljyistä ja seerumeista! Jos etsii hyvää kasvoöljyä niin suosittelen lämpimästi Dermosilin Primo-sarjan kasvoöljyä, aivan mahtava tuote! Sen voi sekoittaa meikkivoiteeseen tuomaan kuulautta ja käyttää vaikka yövoiteen tilalta :)

 • N

  Seerumit omalla tavallaan kyllä tehostavat joidenkin voiteiden tehoa mutta tärkein ominaisuus niissä lienee se, että niiden koostumuksen ansiosta ne pääset hieman syvemmälle ihoon. Syvemmissä ihonkerroksissahan tapahtuu kaikki tärkein solujen uudistumisesta lähtien. Voiteet sen sijaan hoitavat tehokkaammin ihon pintaa jokaiselle ihotyypille sopivin rasvakoostumuksin. Tästä syystä seerumi ei koskaan korvaa voiteen käyttöä eikä toisin päin js tämän pitäisi päteä kaikilla ihotyypeillä mutta korostuu etenkin seka- ja kuivaihoisolla ihotyypeillä.

  Etenkin ihon eri ongelmissa kuten esimerkiksi liika rasvaisuus, kuivuus tai pigmenttimuutokset tulisi oikean voiteen sijaan myös panostaa oikeanlaiseen ongelmaa hoitavaan seerumiin. Näin ongelmaa voidaan hoitaa tehokkaasti ympäri vuoden. Naamioilla ja voiteilla sen sijaan saa nopeaa ja hetkittäistä apua mutta niiden teho harvoin riittää poistamaan ongelmaa pysyvästi.

  Tuo EL:n Advanced Night Repair on loistotuote ja sopisi monelle muullekin Suomen oloissa kärsivälle iholle. Itse käytän tällä hetkellä Chanelin La Nuit yöhoitoa saman sarjan voiteen alla. Ne ovat toimineet niin kesällä kuin talvella atooppiselle iholleni. Suosittelen kokeilemaan! :)

 • haidi

  toimivan yö voieen omistan jo itse, mutta seerumi kuulostaa hyvältä ja ehdottomasti lähtee testattavat tuotteet listalle! :)
  Ja ihana idea kuvata lasten kirjan tähtitaivasta vasten, upeat kuvat!