CATEGORIES

Baby shower -lahjaidea

26.4.2014

Tänä vuonna baby boomi tuntuu olevan melkoinen. Hiljattain laskin, että tämän vuoden puolella viisi ystävätärtä on jo synnyttänyt, mutta edelleen 15 kaveria on parhaillaan kanssani raskaana. Ihan lähipiirissänikin meitä on hyvin monta pallomahaa ja vieläpä hyvin lähekkäin olisi pienokaistemme määrä saapua maailmaan. Melkoisen mahtavaa. Täten meillä on muutamat vauvakutsutkin tulossa…

Pitkään aikaan en ole strictly baby style -postausta tehnyt, joten tässä hauska lahjavinkki kaikille muillekin vauvakutsuja juhliville.

sophie girafe cosmetics bath kosmetiikka (1 of 8)

Kun englanninkielinen nimi vauvakutsuille on baby shower, niin hauska lahjaidea olisi kerätä kaveriporukalla isompi lahjapaketti, joka koostuu erilaisista vauvan pesutuotteista. Lahjat voisi kerätä esimerkiksi vauva-ammeeseen, jonka voisi täyttää vauvan kylpytuotteilla, nimikoidulla pyyhkeellä tai pienellä kylpytakilla, kylpyleuluilla jne.

sophie girafe cosmetics bath kosmetiikka (2 of 8)

Maailmanlaajuinen hittilelu pienten lasten keskuudessa on rasnkalainen Sophie la Girafe -purulelu. Itse pidän tästä kirahvista ihan hirmuisesti, sillä se sopii yhtä hyvin niin tytöille, kuin pojille. Tämän lisäksi ne ovat hyvin kauniita leluja. Sophie-kirahvi on turvallinen ja hyvä kaveri vauvalle kun puhkeavat hampaat ärsyttävät ikeniä. Viime vuonna sarja sai täydennystä Sophie the Giraffe Baby -luonnonkosmetiikkasarjalla, joka on kehitetty erityisesti vauvan ohuelle ja herkälle iholle.

sophie girafe cosmetics bath kosmetiikka (6 of 8)

Sophien kosmetiikkasarjaa valmistaa suomalainen yritys nimeltä Alva Organics Oy. Näiden tuotteiden suunnittelu ja design on 100% suomalaista työtä, mikä on suomalaiselle aina iso plussa. Kosmetiikkakonseptin ja -tuotteet on kehittänyt Jonna Jalkanen, jolla on pitkä kokemus kosmetiikka-alan asiantuntijatehtävistä. Hän on toiminut myös Kauneus & Terveys- sekä Elle-lehdessä kauneustoimittajana.

sophie girafe cosmetics bath kosmetiikka (3 of 8)

Kosmetiikkasarjaan kuuluu tällä hetkellä kuusi tuotetta: kasvovoide, suojavoide, vartaloemulsio, kylpyvaahti, vauvaöljy sekä suihkugeeli. Näistä amme saa jo mukavasti täytettä, mutta sekaan voisi lisätä vaikkapa kylpyleluja kuten kylpyankkoja tai Sophie-purulelun. Sain aikoinaan ystävättäreltäni lahjaksi vaaleansinisen pyyhkeen, johon hän oli käynyt brodeeraamassa poikani nimen. Todella ihana idea. Tulen käyttämään tätä itsekin jatkossa. Myös suloinen pieni kylpytakki olisi ihana kustomoida kantajalleen.

sophie girafe cosmetics bath kosmetiikka (7 of 8)

Vastasyntyneen kylvetyksessä suuri apu on muovinen vauvan kylpytuoli. Sen voi asettaa ammeen pohjalle ja pienokainen on liukkaissa olosuhteissa turvallisesti tuettuna. Helpotta erityisesti silloin, kun apuja ei ole lähellä ja kylvetät vastasyntynyttä yksin. Meiltä löytyy kotoota vaaleansininen kylpytuoli, jonka ostimme muistaaksen Vaunuaitasta.

sophie girafe cosmetics bath kosmetiikka (4 of 8)

Minä sain kuvissa näkyvät kosmetiikkatuotteet sarjan lanseeraustilaisuudesta viime vuoden puolella, joten pidempään olemme ehtineet niitä kokeilla ja käyttää. Sopii muuten erityisen hyvin tuotteet meidän kylppärimme värimaailmaan… Saavat olla nätisti esillä, eikä tarvitse piilottaa punottuihin koreihin.

sophie girafe cosmetics bath kosmetiikka (8 of 8)

Sophie la Girafe -soittorasia on hankittu Pohjoisesplanadilla sijaitsevasta Ombrellino-lastenkaupasta. Heidän valikoimastaan löydät myös merkin eri purulelut sekä kosmetiikkatuotteet.

sophie girafe cosmetics bath kosmetiikka (5 of 8)

Siinä siis yksi ihana lahjaidea vauvakutsuille. Muita hauskoja ja osuvia ideoita voi antaa kommenttiboksissa. Vauvantuoksuisia hetkiä teille kaikille vauvaboomiin osallistuville!

25 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Johanna

  KiDMEMO-vauvakirjalahjakortti on mielestäni oiva lahja babyshower-kutsuille! Vauvakirjaa voi täyttää netissä ja puhelimella missä vain, kirjan kuvitus on ihan huippua ja pidän kirjan kysymyksistä.

 • Baby shower lahjavinkiksi voisi antaa Raimond Lapin tuleville äideille, vauvoille ja taaperoille tehdyn musiikin.
  Meillä ainakin on toiminut tosi hyvin (unimusiikki meihin aikuisiinkin :)
  Nuohan ovat maailmalla myyneet tuplasti kultaa ja platinaa. Saatiin vihdoin Suomeenkin. Kotimaastahan ei juuri tälle kohderyhmälle tehtyä musiikkia kovin paljon ikävä kyllä ole saatavilla.
  Löytyvät: http://www.tildanihmemaa.fi

 • sessan

  hei

  Itsekin ostelin aikoinaan omille vauvaikäislle lapsilleni omat Sophie-purulelut. Hinta vain Suomessa aikalailla kohdillaan…muistaakseni lähempänä 30 euroa kun Ranskasta sai saman lelun ( tosin alennettuna) n. 7 euron hintaan.

 • Laura

  Moikka!

  Tämä nyt ei liity kyllä yhtään aiheeseen, mutta ajattelin kirjoittaa sen uusimpaan postaukseesi, jotta huomaisit kommentin.

  Eli olen saanut sinulta todella hyviä hiusvinkkejä, paplareista nimittäin! Käytän sitä sinun “Hiukset yöksi” -postauksen yökampausta pari yötä viikossa. Kerroit, että peset hiukset vain pari kertaa viikossa, niin kysymys kuuluukin: Rasvoittuuko sinulla tuo päälaen kohta myös yhtä “hitaasti”? Vai käytätkö siinä erikseen kenties jotain hiustuotetta? Itse pesen hiukset noin joka kolmas päivä, mutta ongelmana on helposti rasvoittuva päälaki. Onko sinulla siihen jotain vinkkejä?

  Kiitos nyt jo etukäteen, ja oikein mukavaa kevään, sekä loppuraskauden jatkoa! :)

  • Mrs.V

   Moikka! mahtava, että olet saanut toimivia vinkkejä itsellesi! :) Joudun nyt vastaamaan kiireessä, joten pahoitteluni viestin hätäisyys (muuten unohtaisin). Eli pesen tosiaan vain sen n.2 kertaa viikossa. Minulla on taas ongelmana hyvin kuiva päänahka, joten se saattaa minulla helpottaa tuohon ongelmaan? Minä nimittäin sitten kolmantena päivänä yleensä jo huitaisen tukan ponnarille :) Ihanaa kevättä sinnkein! :)

 • Jaana

  Minä pidin ystävälleni Babyshower-kutsut juuri tänään!!!! Lahjakassiin laitoin Pamela Druckermannin Kuinka kasvattaa bebe – vanhemmuus Pariisin malliin -kirjan :) ja ihanan, vähän “hienomman” sydänheijastimen vaunuihin laitettavaksi. Tuo kirja pitäisi olla aika hauska….minulla on myös itselläni se, kun vain ehtisin lukemaan :)

  • Mrs.V

   Hei kiva vinkki!! Kiitos taas Jaana – pitääkin käydä kurkkimassa!

 • Ade

  Kiva lukea vauvajuttuja sinulta, näitä lisää ! :)

  Mutta ääh, ei lapset tarvitse tuollaista määrää kosmetiikkaa. En ymmärrä, kuka noita tunkee lapsensa iholle? Lapsen iho on ohut ja läpäisevä, herkkä. Olkoonkin vaikka kuinka asiantuntioiden kehittämiä, ei lapsi tarvitse tuollaisia iholleen. Lapsi tarvitsee korkeintaan talkkia tai perusvoidetta peppuunsa. Minä olen rasvannut/laittanut talkkia lapsiini vain jos peppu punoittaa. Luomulapsi, tervein lapsi!

  • Ja sitten puolestaan on myös lapsia, jotka tarvitsevat. Itse tiedän yhden pienoisen, joka on perinyt molempien vanhempiensa hyvin kuivan ihon vaikkei nyt ihan atooppinen sentään ole. Kyllä siinä menee iltaisin hetki jos toinenkin, kun vauvaa rasvailee :)

  • Anonymous

   Noihan on juuri turvallista luonnonkosmetiikkaa, joten jos joku äiti saa iloa noiden tuotteiden käyttämisestä, ei siitä lapsellekkaan haittaa ole :) Hienoa, että luonnonkosmetiikkavaihtoehtoja on tarjolla!

   • Mrs.V

    Kyllä. Jos tarvetta on, niin tämän pitäisi olla se turvallinen ja hyvä valinta :)

  • Mrs.V

   Se on kyllä totta… Itsekin olen käyttänyt näistä vain öljyä, suihkugeeliä ja bubble bathia. Olen vain todennut, että jokaisella on eri tarpeet ja joku saattaa tarvitakin? Omakohtaisesti ei kyllä ole ollut tarvetta – rasvoja mekin ollaan käytetty vaan tosiaan vaippa-alueelle jos on välillä ollut jotain ärsytystä havaittavissa.

 • Katy

  Söpöä ja kivaa, itsekin tykkään Sophie-kirahvista MUTTA oman pienen vauvani pesemiseen käytän pelkkää vettä (tai korkeintaan pari tippaa öljyä veteen) melkein ensimmäiseen ikävuoteen asti.

  • Katy

   Myöskään mitään rasvoja en pienelle lapselle laittaisi muuta kuin poikkeuksellisesti vaippa-alueelle, koska se haittaa vauvan oman ihon kosteuden säätelyä.

 • Tiiasara

  Tuotteita ei kyllä taideta valmistaa Suomessa, vaikka toki suomalainen firma on kyseessä. Itselläni ainakin purkissa lukee “Made in Latvia”. Ihme kyllä, miksi ei siis Suomessa? Työllistävä vaikutus olisi sillon paljon suurempi. Näin ollen itse ostan mielummin Ainun

  • Tiiasara

   … tuotteita, jotka on myös valmistettu Suomessa.

   • Suvi

    Samaa ihmettelin – mutta kotimainen ei aina tarkoita turvallista. Itse en lapseni iholle laittaisi mitään synteettistä – ja sitä Ainun tuotteissa riittää, harmi kyllä.

 • Hanna, suloinen teksti ja nuo ovat kauneimmat kuvat, mitä olen blogeissa Sophie la Girafe Baby sarjasta nähnyt<3

  Tässä kuvattuun värimaailmaan sopivia tuotteita saa myös pienestä puodista nimeltä PikkuVanilja. Tuotteista on helppo kasata pojalle tai tytölle sopiva lahja ja postikulut ovat ilmaiset:)

  Ihanalle Hannalle vielä lämpimät onnittelut toisen pojan odotuksesta, meilläkin kasvatetaan vauvamasua ja saimme juuri tietää, että toinen poika meillekin olisi tulossa<3 Hyviä vointeja sinne!

 • Nääs

  Ei mulla muuta kun pisti taas korvaan sana KOTOOTA. Mikä ihmeen sana toi on mitä nykyään käytetään vai onko se aina ollu suomenkielessä? Kotoa.

 • Pia

  Toden totta hauska lahja idea! :)
  Meillä myös vauva boomi kaveriporukassa ja juhlista loppuu jo leikit kesken sekä vaippakakku alkaa olla jo aika nähty joten uudet ideat ovat hyvinkin tervetulleita! :) Haluaisitko tehdä vielä postauksen leikeistä/”ohjelmista” mitä teidän kutsuilla on pidetty?

 • Lilya

  Olisi kyllä aivan ihana lahja saada tuollainen paketti. Sophie-kirahvia olenkin jo omalle lapselle katsonut mutta vielä ei ole tullut ostettua. Varmasti on suuri vaikutus juuri noilla asioilla mistä sanoitkin, että buumi on nyt meneillään. Mutta mikäs sen mukavampaa kun on ystäviä samaan aikaan raskaana ja on saman ikäisiä lapsia :)

 • Mun tuttupiirissäni syntyi viime vuonna – tänä alkuvuonna liki 30 vauvaa. Itse olen tehnyt tuon homman jo nuorena, eli itse en ottanut osaa boomiin.
  :) Mistäköhän tuommoiset boomit johtuu, iästä ehkä!?

  • Mrs.V

   Siis kyllä on boomi meneillään! :D Mitä todennäköisemmin tietystä iästä (opiskelut tehty, vuosia vietetty oman alan töissä, monet menneet naimisiin ja taloudellinen tilanne sallii lisäyksen ?), koska jotenkin meidän kaveripiiri lisääntyy tällä hetkellä ihan käsittämätöntä vauhtia. Ihanaa boomia sinne kavereittesi keskelle! :)

 • Kiva postaus ja arvostan että otit varsin ajankohtaiseen aiheeseen kantaa :)

  • Mrs.V

   Mukava kuulla, että postaus oli sinulle ajankohtainen! :)