CATEGORIES

Paras aurinkorasva?

19.1.2015

Ennen rannekorupostausta tarvitsisin nopeasti teidän apuanne.

Olen pitkään suosinut Clarinsin aurinkorasvoja. Jo niiden tuoksu tuo mieleen lämpimiä muistoja ja kuljettaa nopeasti vehreän palmupuun alle. Mutta vuosien saatossa osa heidän tuotteistaan on poistunut kokonaan valikoimasta. Minun suosikkeihini kuului heidän aurinkoöljynsä (kertoimet 6, 8 ja 10). Ne levittyivät helposti, niissä oli lumoavan pehmeä lomatuoksu – eivätkä ne tahmanneet. Uusien suositusten myötä alle 15-kertoimen aurinkosuojia ei kuitenkaan enää Suomessa myydä. Nykyään valikoimasta löytyy siis vain 15-kertoimen öljy, mutta se mielestäni levittyy huonosti eikä tuoksukaan ole sama. Täten olen käyttänyt Clarinsin 20-kertoimen aurinkovoidetta, mutta en pidä siitä, miten voiteet tahmaavat ja likaistavat esim. mustia vaatteita. Myös valkoisten rasvaraitojen ilmestyminen iholle uinnin yhteydessä on ikävää. Mutta edellen suosin merkin kasvorasvoja. Ne ovat loistavia. Kasvojen korkeimpiin kohtiin levitän kolmeakymppiä ja muualle viittätoista. Myös merkin kasvoille tarkoitettu after sun-on jokavuotisessa käytössä.

clarinsnaamarasvat1-

Nyt olisikin etsinnässä uudet luottorasvat vartalolle! Suosin öljyjä niiden koostumuksen takia, mutta on varmastikin vaikea löytää helposti imeytyvää öljyä yli 15-kertoimella. Mielelläni voin kokeilla myös aurinkovoidetta, mutta sen tulisi levittyä hyvin, ei valahtaa raidoiksi uinnin jälkeen ja miellyttävä tuoksu on plussaa.  Olen melko tummahipiäinen, joten rusketun suhteellisen helposti. Olen todella huolellinen rasvoilla läträäjä, joten koskaan en ole palanut. Nyt tätä hyvää putkea tulisi Abu Dhabissa jatkaa. Joten nyt etsitään parasta aurinkovoidetta ensi kesäksi! Olisin kovin kiitollinen, jos jakaisitte kommenttiboksissa parhaat vinkkinne aurinkovoiteista/-öljyistä vartalolle! Käyn katsastamassa suositelluimmat merkit ja jotkut niistä lähtee lomalle kokeiluun!

32 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Yäh

  Älä edes harkitse käyttäväsi eucerin 50+ sun spraytä.
  Sen pitää antaa kuivua puolituntia ennen aurinkoon menoa eikä tahdo imeityä millään.
  Tahraa ja tahmaa kaikki paikat.

  • Kiitos! Hyvä tietää, että tällainen kokemus!

 • lilli

  Ei pidä paikkaansa, tuotekuvauksessa sanotaan että suojaa sekä uva, että uvb säteilyltä. Ehkä sinun ei kannattaisi ottaa autinkoa ollenkaan, jos olet noin huolissasi sen tuomista haitoista. Ei mikään aurinkorasva haittoja täysin estä.

 • JENNIPENNI

  Riemann P20 tuotteesta kysymys viisaammille… Googlasin tuotetta ja tuotteen kuvailussa oli teksti: “antaa korkean suojan (SPF 20) auringon polttavia UVB – säteitä vastaan, mutta päästää läpi ruskettavat UVA – säteet”. Eikö nuo UVA säteet ole juuri niitä ihoa ikäännyttäviä UV säteitä? Eli tuote suojaa ihon palamiselta, mutta ei ikääntymiseltä? Mielestäni aika huolestuttavaa, itse en ainakaan halua altistaa ihoani auringon ikäännyttävillekään säteille, enkä myöskään polttaville säteille. Tämän vuoksi olen aina valinnut UVA ja UVB suojan sisältävän tuotteen. Korjatkaa jos olen väärässä?

 • Anni

  Täällä myös yksi joka suosittelee Riemannin P20 rasvaa. Perheeni kanssa useita reissuja mm. Thaimaan aurinkoon tehneenä en voi kuin suositella! Kuten muut ovat sanoneet, haju on aika vahvan alkoholinen aluksi, mutta haihtuu hetkessä pois. Rasvasta ei jää tahmaista oloa ja olemme säästyneet palamisilta, vaikka olemme siskoni kanssa pieninä uineet koko päivän. Tuotteen saatavuus on kuitentkin vähän kiven alla, mutta suurimmissa apteekeissa ja luontaistuotekaupoissa olen nähnyt. Tuotteesta pitäisi olla saatavilla myös muita suojakertoimia spf20 lisäksi.

 • Merica

  Oltiin juuri 10 päivää Malediiveilla, josta siirryttiin pariksi kuukaudeksi tänne Thaimaan lämpöön ja voin ihan käsi Raamatulla sanoa, että en olisi selvinnyt näin lähellä päiväntasaajan ilman luottotuotettani Bercasolia. Tuote on toki aika hinnakas, mutta joka pennin arvoinen, sillä rusketus tarttuu ennätysajassa (jo kahdessa päivässä tasainen ja kaunis väri), tuoksu on hyvä, helppo annostella hygieenisellä suihkepullolla, eikä tahmaa tai valu useammankaan uinnin jälkeen. Sarjassa on myös öljyjä ja valikoima on muutenkin hyvin monipuolinen – ihan mistä vaan tätä aarretta ei saa, eli duty free tuote (jolloin usein myös hyviä alennuksia), tai vaihtoehtoisesti tilaamalla netistä. Kivaa matkaa :)

 • honey

  Apteekista saatava La Roche Posay on kyllä ihan ehdoton. Varsinkin kasvoille suunnitellut kevyet voiteet ovat parhaita, mitä olen ikinä kokeillut. Itselläni palaa iho todella helposti ja yleensä 50 kertoimen voiteet ovat aika ikävän tahmaisia. LRP:n 50+ ultrakevyt voide pelasti viime kesän Rooma reissun! Voide imeytyi heti, en palanut yhtään vaikka olimme koko päivän paahteessa.

 • Heli

  Vannon myös Riemannin P20:n nimeen. Ehdottomasti paras kokeilemani aurinkosuoja vartalolle. Voimakas tuoksu ei kuitenkaan houkuta levittämään kasvoille. Kestää hyvin uinnin eikä tarvitse lisäillä juurikaan. Saa vähän halvemmalla joiltain lentokentiltä ja on ollut ainakin pari kertaa Stockan Hullaritarjouksessa!

 • Leepa

  Yliopiston apteekissa oli kivasti testerit kaikista aurinkorasvoista. Viimeeksi ostettiin eucerinin suiketta, oli kiva sellanen kuiva tuote. Riemann Sokokselta on myös ollut yksi suosikkini, on myös kuiva rasva eli ei tahmeutta iholla! :)

 • Aurinkoihottumainen

  Minulla alkoi muutama vuosi sitten tulemaan lähes kaikista aurinkorasva + aurinko yhdistelmistä kaamea aurinkoihottuma. Ilmeisesti hajusteet ja lisäaineet vaikuttavat. Luottoaurinkorasvani on Clinique, muita en enää uskalla käyttääkkään. Kommenttien perusteella tekisi mieli kokeilla P20 rasvaa, uskaltaakohan..onko aurinkoihottumaisilla siitä käyttökokemuksia?

  • Ninna

   Ystäväni kärsii pahasta aurinkoihottumasta. P20 on ainut rasva joka on helpottanut hänen oireita. Nykyään hän voi jopa olla jopa tunnin auringossa ilman oireita. Huima ero aiempaan, jolloin hän sai pahan ihottuman ja turvotuksen ja 5 minuutin jälkeen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

 • Paula

  Guerlainin terracotta sun on mun ykkös suosikki. Ei tahmaa, levittyy hyvin ja mikä tuoksu. Suosittelen kokeilemaan!

 • Irkku81

  En muista ostinko kotimaasta vai reissun päältä PizBuinin wet skin transparent sun spray-suihkeen, mutta tykkään! Suojakerroin 30 (UVA ja UVB) ja suihkuttaa voi siis myös märälle iholle. Tuoksu on omaan nenään miellyttävä, mutta toki aurinkorasvamainen. Imeytyy nopeasti eikä jää tahmaa.
  Lisätä pitää kyllä päivän mittaan, mutta se on helppoa suihkepullosta.

 • Olen tykännyt Eucerinin aurinkoemulsioista, kun ne eivät jätä ihoa tahmeaksi. Niitä ajattelin taas ostaa seuraavallekin reissulle. Ihanaa matkaa teille! Itse odotan jo maaliskuista Ras Al Khaimahin matkaa.

 • Maija

  P20! Ihan paras!! Maksaa hieman tavallisia enemmän, mut kestää kokopäivän tahmaamatta. Levitetään aamulla ja voi vaikka snorklata koko päivän tai kieriä hiekassa mutta suoja senkun kestää! Tämän takia loistava myös lapsille ja merkiltä löytyy vahvempiakin kertoimia :) koostumus semmosta läpinäkyvää litkua.

 • sara

  Moi,

  suosittelen lämpimästi Ultrasunin aurinkosuojia. Ne eivät tahraa (geeli läpinäkyvää), eivätkä valu uidessa ja ovat hajusteettomia, helposti imeytyviä ja tehokkaita. Hinta tosin on aika korkea ja saatavuus heikko, Finnairilta ja Stockalta oon ostanut omat.

 • Maria

  Ite asuin hetki sitten puolisen vuotta Karibialla ja koko ajan oli luottokäytössä Hawaian Tropicin Sheer Touch, itsellä jopa suojakerroin 50 pääasiassa. Tuoksu aivan mahtava, hinta ei päätä huimaa ja levittyy musta tosi helposti eikä oo mitään liisteriä tai jää iholle valkosiks raidoiks :-) pian taas sinne takas ja samoilla rasvoilla mennään!

 • Emulie

  Hei! Asun itse Uudessa-Seelannissa, joten ennenaikaisen rupsahtamisen ehkäksemiseksi näin kesäaikana SPF 30 aurinkorasva kasvoille on joka aamuinen rutiini. Sensain meikkipuuteri spf 30 on aivan loistava tuote. Hengittävä, matoittava eikä suttaa. Myös shiseidon spf 30 foundation meikkivoide on erinomainen tuote. Suosittelen kokeilemaan! Mikäli rusketusta haluaa loman päätyttyä jatkaa purnukkaisesta on australialainen brändi Bondi Sands ihan ehdoton uusi suosikki. Pesee St Tropezin ja on edullisempi.
  Mukavaa matkaa!

 • Ripa

  Minäkin lämpimästi suosittelen Eucerinia, edullinen hinta, ei tahmaa, mielestäni tuoksuton!

 • Minsku

  Ehdoton suosikki on La Roche-Posayn aurinkorasvat.

  Sieltä löytyy sekä lapsille että aikuisille. Kertoimesta riippumatta eivät ole tahmaisia ja mitä parasta eivät sisällä parafiinejä jne, joten eivät aiheuta aurinkoihottumaa!

  Tämä on korvannut Louis Widmerin rasvat totaalisesti vaikka ennen vannoin niiden nimeen. Tahraamattomuus, keveys ja kestävyys!

 • Sara

  Meidän perheemme tykkää apteekista saatavista Eucerinin aurinkovoiteista. Oikein hyvää matkaa!

 • Anna M

  Lentokentältä tarttuu aina mukaan Lancaster SunBeauty silky touch cream (Face), spf 15 tai 30. ihanan kevyt aurinkovoide kasvoille.

  Lisäksi Lancasterin aftersun, tan maximizer on huipputuote, nykyään aina mukana lomamatkalla.

 • Johanna

  Vichyltä ja Eucerinilta (saa apteekista) löytyy ohuita emulsioita korkealla suojakertoimella. Imeytyvät hyvin eikä sellaista “niveamaista” tahmeutta jää iholle yhtään. Suosittelen testaamaan! Öljyjä en ko. merkeiltä ole kokeillut.

 • Ninna

  Paras aurinkorasva on P20. Sitä myydään apteekeissa ja muistaakseni Sokoksella. En oo koskaan palanut kun oon tuota tuotetta käyttänyt. Rasva on todella nestemäistä, lähes vettä, eikä tuoksu ole todellakaan paras. Mutta itselläni tuoksu haihtuu nopeasti. Rasvaa lisään max. kerran päivässä. Suosittelen kokeilemaan.

 • Eveliina

  Itsekin olin juuri noiden Clarins-öljyjen fani! 10 kerroin sopi Suomen kesään oikein hyvin ja ahh se tuoksu! Itsekin suosin mieluiten öljyjä. Viime kesän lemppari oli Australian Gold-merkkinen. Rasvoista suosittelen St.Tropez -merkkiä. Ihanaa lomaa Abu Dhabin auringossa! :)

 • Minna

  P20 on loistava tuote. Sitä tarvitsee laittaa vain kerran päivässä ja sitä voi laittaa jopa hius jakaukseen, ei tahmaa yhtään. Tuoksu siinä ei kyllä ole kovin hyvä, mutta ei haittaa kun sitä tosiaan odotetaan vain kerran päivässä

 • Simona Hintsanen

  Diegodallapalmalla koko setti kasvo/vartalo/aftersun tuotteet aivan loistavia! En vaihda enää muuhun! Kaunis rusketus eikä pala pienelläkin kertoimella. Tuotteissa paljon hoitavia ainesosia, joten ihonhoitoa samalla.

 • Sari

  Hei!
  Mun iho on tullut pikkuhiljaa allergiseksi vähän kaikille merkeille, esim clarins, lancome, Estee Lauder ym. Kasvot saavat tosi kurjan näköisen ja tuntuisen “nokkosihottuman”. Ainoa mikä ei ole aiheuttanut reaktiota on Sensai-tuotteet. Aurinkovoide kasvoille ja vartalolle ovat toimineet molemmat ja varsinkin kasvovoide on ollut tosi riittoisaa. Vartolvoide on muistaakseni suihkeen muodossa. Huono puoli on tietysti hinta, mutta tuotteet ovat riittoisia verrattuna moneen muuhun. Nauttikaahan lämmöstä, väreistä ja valosta koko perheen voimin!
  Terkuin!

  -sari-

 • Paola

  Avenen rasvat ovat meillä koko perheellä käytössä! Hyvää matkaa!

 • Aune

  Dermalogican viiskymppinen on aika hyvä :) ei jättänyt mulla tahmaiseks ihoa ja laittelin sitä surutta kasvoille ja vartalolle, pysyi myös hyvin uinnin jälkeen. Ainoastaan hinta vähän kirpaisee.

 • Sointu

  Hei! Itselleni paras ja helpoin aurinkosuojavoide on ollut Riemann P20. Koostumus on öljymäinen ja se imeytyy ihoon sekunneissa jättäen ihon tahmattomaksi. Kyseistä tuotetta voi levittää kerran päivässä ennen auringonottoa ja se suojaa uimisen jälkeenkin.

 • Edellisellä etelänreissulla testasin apteekista saatavaa Eucerinin aurinkosuojaemulsiota. Aivan loistava! En voi sietää tahmeita ja huonosti imeytyviä ja levittyviä aurinkorasvoja, jotka varsinkin uimisen jälkeen saavat ihon tuntumaan limaiselta. Tuon emulsion kanssa ei ollut mitään ongelmaa! Hieman maitomainen koostumus imeytyi alta aikayksikön ihoon, en ainakaan omissa mustissa vaatteissani huomannut mitään jälkiä ja mikä parasta, uimisen jälkeen iholta puuttui se limaisuus.