CATEGORIES

Aurinkorasvojen kokeilua

30.1.2015

Iso kiitos vielä kaikille teille loistavista aurinkorasvasuosituksista Paras aurinkorasva? -postaukseen. Kaikki muu olikin jo valmiina reissuun, mutta uusi luottorasva vartalolle puuttui vielä matkasta. Teidän suositustenne ansiosta painelin apteekkiin vertailemaan vaihtoehtoja ja päädyin ostamaan Vichyn 30-kertoimella varustetun aurinkosuihkeen.

Ennen matkaa kävin myös Simonalla pedikyyrissä, jossa hattivatit saivat varaslähdön lomafiilikseen. Vuoroani odotellessa tutkin kauneussalongin tuotetarjontaa ja silmiini osui Diego Dalla Palman aurinkoöljy. Valikoimassa oli myös 6-kertoimen suihkupullo, jonka pehmeään tuoksuun ihastuin ensimmäisellä suihkauksella. Tuumin, että voisin käyttää sitä matkamme viimeisinä päivinä joten ostin sen täydentämään aurinkoarsenaaliani.

POOLANDTANESSENTIALS

Nyt intensiivisen aurinkoviikon jälkeen voin todeta, että olen totaalisen ihastunut Diego Dalla Palman öljyyn. Tuoksu oli sensuellin pehmeä, tuote levittyi hyvin ja se jätti ihon ihanan samettiseksi – ei lainkaan öljyiseksi. Käytin sitä viimeisenä kolmena päivänä ja se syvensi rusketusta kauniisti. Toki läträsin sen kanssa paljon ennemmän, kuin tuon Vichyn 30-kertoimisen suojan kanssa. Vichyä lisäsin vain kahdesti päivässä, mikä tuntui riittävän. En tosin pitänyt liiemmin sen koostumuksesta. Tuote levittyi huonommin ja haju oli omaan nenääni vähän pistävä. Toki suuremalla kertoimella on siihen suuri merkitys. Spray oli lisätessä hetken valkoista, mutta muuttui nopeasti läpikuultavaksi. Kummastakaan spraysta ei jäänyt lisäyksen tai uinnin jälkeen raitoja.

sunscreen

Joten tulevaisuudessa tulen ehdottomasti muistamaan Diego Dalla Palman aurinkorasvan. Painotan, että 6-kerroin on hyvin alhainen ja se ei kaikille sovi. Sitä pitää levittää usein ja huolellisesti, jotta sen suoja on ilmoitetun mukainen. Vielä jatkuu suurempi kertoimisen luottorasvan metsästys niille loman ensimmäisille päiville. Jos (ja kun) joku ihmettelee tätä aurinkorasvoilla taiteilua, voitte lukea neljä vuotta vanhan postaukseni aurinkorasvojen kertoimista ja miten niillä lomalla käytän. Olen melkoinen rasvoilla läträäjä, mutta kyseinen kertoimilla kikkailu on toiminut minulla loistavasti kauniin kultaisen rusketuksen saamisen. Rakastan aurinkoa, mutta haluan suojata ihoni hyvin. Toistaiseksi en ole koskaan palanut ja tätä putkea en halua rikkoa.

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Giassilina

  En olekaan kokeillut tuota Vichyn spray-rasvaa, mutta muuten vannon kyllä merkin aurinkorasvojen nimeen. Saan herkästi aurinkoihottumaa enkä ole ainakaan vielä löytänyt mitään muuta merkkiä, joka auttaisi tähän vaivaan. Perus-Niveat vai pahentavat asiaa. Tietysti kynnys kokeilla uusia rasvoja on korkealla kun ei halua pilata aurinkolomaa kutisevalla näppyläiholla.

 • Sara

  Suosittelen Eucerin Sun Spray Transparent SK 30 -aurinkosprayvoide. Todella kevyt, läpikuultava, hyvin levittyvä suihke. Toimii loman ensimmäisinä päivinä todella hyvin. En ole koskaan palanut tällä tuotteella.

 • Tellu

  Itsekin kokeilin tuota samaa Vichyn aurinkosuoja-suuhketta… En pitänyt! En kyllä palanut, että tuote ajoi asiansa. Meitä oli kaksi henkeä neljä päivää reissussa, ja purkki loppui kesken kolmantena päivänä! Ei siis ollut kovin riittoisaa. Myöskään haju ja koostumus eivät miellyttäneet.

  Minulla on hyvin vaalea, herkästi palava iho, joten korkeat suojakertoimet ovat minulle välttämättömyys. Nyt löysin viimeisimmältä matkalta Technibloc:n suihkeet, joissa ainakin 30 kertoimen suihke toimi kuin unelma! Levittyi hyvin tahraamatta, eikä haju jäänyt mitenkään mieleen. Oli myös todella riittoisaa. Kasvoille olen käyttänyt Nuxen aurinkovoidetta (kasvoille tarkoitettu, spf 30) ja tykkään! Tuoksuu hyvälle, jättää tosin ehkä aavistuksen öljymäisen tunteen aluksi kasvoille.

 • Mimmukka

  Clarinsilla löytyy kasvoille ihan maailman parhain aurinkosuoja tuote! spf40 sisältäen myös saastesuojan. Taitaa olla markkinoiden ohuin koostumus, tai ainakaan en ole yhtä ohueen koostumukseen törmännyt varsinkaan noin korkealla kertoimella! Voi laittaa myös meikin alle eikä meikki lähde karkailemaan kesken päivän. Kandee koklaa :)

 • Karkki

  Hei!

  Itselläni kaunis ruskea sävy pysyy paremmin kylmässä koti-Suomessakin vielä jonkun aikaa, kun levitän matkan jälkeen päivittäin Monoi öljyä (Saa ainakin Ruohonjuuresta). Muutenkin suosin luonnonkosmetiikan aurinkorasvoja. :)

 • Kokeilepa Heliocare (voit tilata Amazonista) geeliä kasvoille (käytän itse joka päivä meikin alla) ja Biothermin aurinkovoiteita vartalolle. Kummatkaan eivät jätä tippaakaan rasvaiseksi ja jälkimmäisen jopa SPF30 on kun maitoa verrattuina moniin muihin liian paksuihin ja rasvaisiin vaihtoehtoihin.