CATEGORIES

Ravintolasuositus Dubaihin

2.4.2019

Asuimme Kaliforniassa, Manhattan Beachin kaupungissa vuoden verran. Tuossa viehättävässä rantakaupungissa oli muutama hyvä ravintola, mutta suosikiksemme nousi nopeasti japanilainen Izakaya by Katsuya. Kävimme kyseisessä ravintolassa melkein kerran viikkoon. Opimme tuntemaan paikan työntekijät ja he meidät. Ravintolan ruokalista kävi pojillemme tutuksi ja heillekin muodostui omat vahvat suosikkiannokset, mitä he tasaisin väliajoin vieläkin kaiholla muistelevat.

Ravintolan nimi tulee perustajaltaan. Katsuya Uechi syntyi Japanissa ja työskenteli siellä kokkina vuosikymmenet, kunnes hän muutti Los Angelesiin vuonna 1984. Hän työskenteli japanilaisissa ravintoloissa, kunnes hän avasi ensimmäisen oman ravintolansa Los Angelesin Studio Cityyn vuonna 1997. Hän sai nopeasti uskollisen asiakaskunnan, sillä kokki Uechi rohkeasti kehitti klassisia sushiannoksia modernimpaan suuntaan. Esimerkkinä tästä on klassikoannokseksi noussut crispy rice on spicy tuna, missä sushiriisi paahdetaan rapeaksi. Suosio jatkui nousemistaan ja tänä päivänä hänellä on jo yli 30 ravintolaa maailman ympäri, nykyään kaksi myös Dubaissa.

Dubain Katsuya ketju on nimeltään Katsuya by Starck. By Strack viittaa ravintoloiden sisustukseen, jonka on suunnitellut ranskalainen suunnittelija nimeltä Philippe Starck. Tämä yhdistää minulle kaksi maailmaa, sillä samainen suunnittelija on suunnitellut esimerkiksi myös suosikkini La Co(o)rniche ravintolan/hotellin sisustuksen Dune du Pilatin juurella Arcachonin kupeessa, missä me ja ranskalainen sukumme olemme viettäneet kesiä jo yli 20 vuoden ajan. Ainut kritiikkini tälle ravintolalle on, että suunnittelija olisi voinut valita mukavemmat ja toimivammat sohvatuolit terassin puolelle.

Olimme mieheni kanssa innoissamme kun huomasimme suosikkiravintolaketjumme Los Angelesissa rantautuneen Dubaihin. Heillä on Dubaissa kaksi pistettä. Toinen kauniissa arabian tunnelmaa hohkavassa Madinat Jumeirahissa sekä toinen Dubai Mallin toisessa kerroksessa. Jos tulette joskus Dubaihin tämä onkin ravintolasuositukseni teille kaikille sushinystäville. Pääsääntöisesti siksi, että ruoka on niin hyvää, mutta toiseksi myös sijainti on erittäin toimiva. Dubai Mallissa sijaitsevassa Katsuya by Starkissa on myös iso ulkoilmaterassi, josta voi ihailla iltaisin musiikin tahtiin tanssiivia lähteitä (Dubai fountain).

Ravintolaan ei voi tehdä varauksia vaan he ottavat vastaan “walk-ins only” eli joskus saattaa joutua odottamaan. Painotan, että kannattaa pyytää ja odottaa pöytää terassin puolelta, sillä näkymä lähteille on erinomainen. Tarjoilu on hyvin ripeää ja vaihtuvuus nopeaa, joten hyvin pitkiä odotusaikoja ei yleensä ole. Dubai Malilla on paljon kierreltävää ja nähtävää missä voi odotellessa piipahtaa – pitkälle tuskin ehdittekään. Me olemme päässeet joka kerta suoraan sisään odottamatta. Kun pääsette tilaamaan suosittelen listalta seuraavia:

creamy popcorn shrimp on spicy tuna
crispy rice on spicy tuna
baked crab hand roll (ja pyytäkää spicy mayo on the side)
corn tempura

Meidän lastemme suosikeita ovat friteeratut maissikakut sekä nuo valkoiseen soijapaperiin käärityt lumirapurullat (baked crab handroll). Minun ja mieheni suosikit ovat creamy popcorn katkaravut, rapeariisi tonnikalalla sekä nuo lumirapurullat soijaan ja aavistuksen tuliseen majoneesiin dipattuna. Parasta ikinä. Näistä meille tulee mieleen aina aikamme Kaliforniassa. Good times <3

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Jennani

  Mokka! Hei millä kuvaat näitä sun blogin kuvia.?

  • Hanna Vayrynen

   Canonin 6D rungolla ja yleensä Canonin 24-70mm f2,8 linssillä! :)

 • Paula

  Hei,
  minkä osoitteen kautta blogisi lukeminen onnistuu Bloggerissa? Eli minkä osoitteen lisään Bloggeriin, jotta sinne aina päivittyisi, kun päivität blogiasi. https://www.hannavayrynen.com/ ei toimi. Olen tätä kysynyt aiemminkin, mutta vastausta en ole vielä saanut ja nyt on jäänyt muutamaksi kuukaudeksi kokonaan blogisi lukematta, kun en ole muistanut käydä, kun luen blogeja bloggerin kautta.

  • Hanna Vayrynen

   Hei apua, en osaa tähän vastata. Pahoitteluni että tällainen asia on jäänyt täysin. Uusia sivuja rakentaessa oli niin paljon uusia asioita että tämä on jäänyt minulla täysin unholaan! Pahoitteluni! En itse käytä bloggeria niin en tiedä miten se toimii. Yritän selvitellä!