CATEGORIES

Futista ja vastoinkäymisiä

12.8.2019

Viikonlopun ajan on taas Instagram-feed ja -tarinat täyttyneet Flow-fiiliksistä. Värikästä festaripukeutumista, tanssahtelevan iloisia hetkiä ystävien kesken ja hyvin Instagram-ystävällisiä ruoka-annoksia. Munchies-kojun friteerattua kukkakaalia olisin minäkin halunnut maistaa! Joka vuosi mietin, että tänä vuonna menen minäkin ja koen ensimmäisen Flow-festivaalini. Mutta viikonlopun lähestyessä, en jaksakaan :D En siis tänäkään vuonna ottanut osaa tähän stadin omaan musiikkiviikonloppuun, missä kaikki muut tuntuvat käyvän joka vuosi. Mutta täytyy sanoa, että olin tänäkin vuonna tyytyväinen päätökseeni. Ainut mistä tuli pienoinen FOMO oli tuo Munchies ruokakojun antimet! :D

Tämäkin viikonloppu meni meidän perheellä jalkapallon parissa. Lauantaina kävin poikieni kanssa katsomassa HJK – FC Lahti pelin Telia areenalla. Nyt kun mieheni kuuluu HJKn edustusjoukkueen valmennusryhmään olemme mekin käyneet taas enemmän peleissä. Meidän pojat rakastavat pelien tunnelmaa ja heidän kanssaan alkaa olla jo hurjasti helpompaa käydä peleissä kun ei ole kärryjäkään ja kaikki kävelevät itse. Tosin tällä kertaa jouduimme poikien kanssa todistamaan ikävää välikohtausta… 

Kun kävelimme autoltamme stadionia kohti näimme kun vastustajajoukkueen fanit ryntäsivät stadionin takaa HJKn fanipäätyyn riehuen. He heittivät ihmisjoukon sekaan tuoleja ja valosoihtuja. Oli hyvin lähellä, ettei yksikin heitetty valosoihtu lentänyt Urheilukatua pitkin kulkeneen perheen päälle, jolla oli sylissään vain parin vuoden vanhat lapset. Nopeasti poliisit lähtivät huligaanien perään ja siinhän riitti meidän pojilla ihmettelemistä. Siitä on puhuttu paljon sen jälkeen. Jalkapallo on hieno laji ja ihanaa että meiltäkin löytyy futiskulttuuria, mutta tällaiset välikohtaukset ovat täysin turhia, järjettömiä ja vaarallisia. 

Sunnuntaina keskimmäisellä pojallamme oli Iso Omena futisturnaus Matinkylässä. Mieheni oli vetämässä treenejä, joten lähdin kohti sateista Matinkylää kaikkien poikieni kanssa. Parkkeerasin auton, kokosin Bugaboon tuplarattaat sadekuomuineen, sillä ulkona satoi niin hurjasti, että nuoremmat pojat vetäytyivät sinne suojaan. Lähdin kulkemaan kohti tekonurmea, mutta siellä oli sen verran paljon vanhempia poikia pelaamassa, että epäilin olevani oikeassa paikassa. Katsoin uudestaan meille annettua tapahtumakarttaa ja huomasin, että pelit oli paikannettu toiselle pienemmälle nurmelle, joka oli tämän isomman tekonurmen takana. Sinne ei kuitenkaan nähnyt, sillä ympäristössä oli suuret tietyöt. Lähdin kaatosateessa poikien kanssa etsimään tätä toista futiskenttää, mutta tietöiden takia jouduimme kiertämään hyvin kaukaa. Kun viimein pääsimme sinne huomasin, että sielläkään ei ollut meidän ryhmäläisiä. Matsin alkuun oli enää 15 minuuttia, sillä oltiin jo hyvät 25 minuuttia kärryjen kanssa juostu ympäri tietöitä ja usein löysimme itsemme umpikujasta painavien ja leveiden kärryjen kanssa. Soitin toiselle vanhemmalle jonka poika pelaa samassa joukkueessa. Kävi ilmi, että pelimme eivät olleetkaan Matikylässä vaan Suurpellossa. Siinä minä seisoin kaatosateessa, kolmen lapsen kanssa, kilometrin päässä autostamme hiestä märkänä, kun olin juossut ympäriinsä tuplarattaita hiekkamäkiä ylös työnnelleen – väärässä paikassa. Oli tosi lähellä ettei itku tullut äidillä siinä vaiheessa :D

shirt ANINE BING

skirt ZARA

shoes GIVENCHY

bag PRADA

 Ei muuta kuin takaisin läpi maastoesteiden autolle ja kohti Suurpeltoa, joka autolla on vain reilun viiden minuutin ajomatkan päässä. Missasimme ensimmäisen pelin, mutta onneksi pelejä oli vielä neljä lisää. Kävi ilmi, että saamamme info oli ollut kaikille muillekin harhaanjohtava. Melkein koko joukkue oli myös harhaillut tovin Matinkylässä ennenkuin oli kuullut, että meidän pelit olivatkin Suurpellossa. Pelit menivät hienosti kovasta rankkasateesta huolimatta. Täytyy sanoa, että tuona päivänä rakkaus lajiin oli vahvasti läsnä. Mieleni teki pariinkin kertaan laittaa pillit pussiin ja lähteä kohti kotia ja lämmintä suihkua, mutta kaatosateessakin lapset pelasivat hymyissä suin ja intoa täynnä. Mitä sitä ei vanhemmat lastensa eteen tekisi :D Myös oma äitini sekä appivanhemmat saapuivat paikalle kannustamaan meidän keskimmäistä <3 Minäkin sain hengähtää ja koota itseni kaiken sen Matinkylän mäkijuoksun jälkeen :D Jälleen yksi futiksen täyteinen viikonloppu takana – säässä kuin säässä. 

Kuvat Alexa Dagmar

16 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Nanna

  Hei Hanna, kiitos, kun kirjoitat blogiasi niin monipuolisesti verrattuna muihin lifestyle/muotibloggaajiin. Instagramin tulviessa täydellisiä kuvia täydellisen näköisestä elämästä, on ihanaa, kun joku raottaa “kulissia” ja kertoo myös näistä arjen kommelluksista, jotka ovat kuitenkin meille kaikille todennäköisesti tutumpia kuin ne täydelliset hetket, joita instassa näkyy. Olen lukenut blogiasi lähes alusta saakka viikoittain ja ilahtunut siitä, kuinka vähitellen olet luottanut meihin lukijoihin ja tullut avoimemmaksi ja jakanut myös henkilökohtaisempia asioita meille. Näin tuoreena vanhempana olisi mukava lukea myös sinun käytännön vinkit lasten kanssa matkustamiseen, sillä olette jo paljon ehtineet lapsien kanssa reissaamaan ja kokeneet varmasti monenlaisia tilanteita reissuillanne. Lisäksi olisi mukava lukea käytännön neuvoja siitä, miten aikataulutatte ja järjestätte arjen, kun pitää huomioida viiden ihmisen toiveet ja menot. Toivon, että uskallat jatkossakin kertoa näistä viikonloppukuulumisistanne ja tarjota lukijoille sitä kosketuspintaa, jota blogit alunperin tarjosivat. Meitä hyväntahtoisia lukijoita kun on varmasti enemmän kuin huutelijoita :) Mukavaa syksyä perheellenne!

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos aivan ihanasta kommentista! <3 Niin ihana kuulla! Olen todella otettu jos koet että olen pystynyt tarjoilemaan sisältöä sopivasti tasapainoteltuna inspiroivan ja samaistuttavan välillä. Koska toki kaikkien elämään kuuluu vastoinkäymisiä ja huonoja hetkiä - mutta samalla kun niistä kertoo niin osa palautteesta saattaa olla "Mitä toikin valittaa - ei sillä ole mitään syyttä valittaa" ja kun kyse ei ole siitä että haluaa valittaa vaan juurikin jakaa sitä että meidän kaikkien elämässä on vastoinkäymisiä, pieniä ja suuria :) Ja aivan oikeassa olet - hyväntahtoisia ihmisiä on aivan valtavasti enemmän ja saan aina ihastella sitä miten valveutunutta ja järkevää oma lukijakunta on - niin monet hyvät keskustelut olen kanssanne käynyt ja olette rakentavasti ja lämmöllä tukeneet vaikeissakin kohdissa. Kiitos valtavasti kauniista kommentista - tästä sai taas virtaa ja aivan ihania ideoita blogipostauksiin<3 Tuon omat aikataulutsavun postauksen voisin tehdä piankin! Siihen saakka voi käydä lukemassa jo vanhemman postaukseni "lentomatkustaminen lasten kanssa” :) Sekin tosiaan kaipaa päivitystä mutta melkein kaikki tärkeimmät kohdat siellä on mielestäni jo silloin kirjoitettuna <3 Toinen on mitä pakata lapsille koneeseen? :)

 • Satuven

  Voi ei ton Ompun suhteen! Itse olen sitä ollut järkkäämässä useamman vuoden ja nyt tais olla eka kerta, kun osa peleistä pelataan Suurpellossa, koska kaupunki ei anna lupaa pelata työmaan takia Matinkylässä. Aiemmin siitä ykköskentältä on nähnyt kakkoselle ja nyt välissä on jäätävän iso työmaa.

  Toivottavasti pelit meni lopulta kivasti!

  • Hanna Vayrynen

   Voi ei! :D Muuten oli aivan ihana tapahtuma, meidän nimenhuutomme info oli ollut hyvin harhaanjohtaja (kuva matinkylän kentästä ja ilmoitettu että siellä pelit), mutta perille lopulta päästiin ja itse peleistä nautittiin sitten täysillä rankkasateesta huolimatta! Suurpelto oli ihan loistava paikka pelata näin pienien kanssa! Paljon kivoja puistoja vielä pienemmillekin lapsille siinä vieressä! Kiva paikka viettää perheen kanssa päivää! Lisää siis vaan näitä! :)

 • A

  Voi apua mikä päivä, mutta hienosti tsempattu ??
  Asiasta muuten toiseen, meneekö teillä poikien housut dagiksessa varsinkin polvien kohdalta tosi nopeasti rikki? Jos menee miten oot ratkaissut ongelman? ? Paikannut vai löytänyt jotain housuja mitkä ei mene niin nopeasti rikki ?

  T. A joka tuli hakemaan poikien vanhoja paitoja sun luota ??

  • Hanna Vayrynen

   Moikka! Joo meillä kieltämättä jos jostain menee rikki niin usein juurikin polvesta :D Itse olen suosinut gugguun housuja sekä H&M concious collectionin basic malleja! Viimeiset ovat edullisia ja siihen nähden kestäneet erinomaisesti jotkut jopa kaikkien poikien käytön siirtyessä veljeltä seuraavalle! :) Jos reikä on vaan ollut tarpeeksi pieni ja paikattavissa niin olen ommellut kiinnni! Gugguun housujen kanssa olen muutamille näin antanut lisäaikaa! :)

 • Inka

  Voi taivas!Olihan tapahtumarikasta.Miten lapset suhtautui lauantain tapahtumiin?Tuliko uniin?Varmasti oli järkky kokemus.

  Ja sunnuntaina satoi…todellakin!!! Kuten jo laitoin sulle aikaisemmin niin huh huh mikä keli fudisturnaukselle.Meilläkin 6-vuotta täyttävä poika oli samassa turnauksessa pelaamassa ja välillä ei edes eteen nähnyt,kun vettä tuli.Silti lapset pelasi siellä kentällä niin innoissaan.Meillä (VJS) oli myös ongelmia löytää paikalle,mutta ei noin pahaa tilannetta ku sulla.Oisit ansainnut tsempparivanhempipokaalin ;)

  • Hanna Vayrynen

   Lapset suhtautuivat hyvin. Puhuttiin asiasta paljon ja siitä miten saa ja ei saa käyttäytyä. Pojilla on paljon poliisileikkejä joten nämä asiat ovat ehkä näkyneet niissä – uniin ei ole onneksi mennyt. Mutta kyllä minäkin sitä tilannetta pelästyin ja pidin pojat visusti turvassa kauempana aidan takana.

   Ja hei voi että! Olisi ollut kiva nähdä, vaikka kuten sanoit, ei siinä sateessa nähnyt juuri edes eteenpäin :D Joo meillä oli nimenhuutoon laitettu juurikin Matinkylän kenttä ja ilmoitettu että siellä ne pelataan. Vasta erillisiä linkkejä kaivamalla löytyi erillinen linkki missä ilmoitettiin että näiden pienten pelit oli siirretty suurpellolle. EI siinä muuten jos olisi edes ollut lähellä autoa kun tämän humasi mutta kun olin jo juossut melkein 30min ihan epätoivoisena pitkin Matinkylää :D Joo täytyy sanoa että se etten vaan lähtenyt siltä paikalta kotiin niin ansaitsi tämä äiti tällä kertaa tsempparipalkinnon :D Kiitos paljon ja nähdään turnauksissa! :) Vedäthän hihasta? :)

 • monski

  Ihana asu! Bugaboosta puheenollen, suosittelitko niitä? Paljon kuullut tyyppivioista ja huonoista reklaamiskokemuksista. Ne on vaan omaa silmää eniten miellyttävät tuplat, mutta jännittäisi ostaa huonot. Entä suosittelisitko niitä vaikka esikoinen olisi jo kolme-vuotias, vai jääkö istuin heti pieneksi? Olemme autottomia, joten käyttöä niillä olisi. Kiitos ihanasta blogista! ?

  • Hanna Vayrynen

   Moikka!
   Me olemme olleet erittäin tyytyväisiä ja olen myös kuullut paljon negatiivista erityisesti haluttomuudesta reklamoida ihan selkeitäkin valmitusvirheitä. Mutta meillä ei ole ollut suurempia ongelmia ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä kärryihin. Todella toimivat tuplat. Meillä istuisi hyvin mielellään viisivuotiaskin vielä kärryssä :D joten jos teillä vaan viihdytään niin kyllä teillä vielä aikaa on <3 Juuri keskustassa olleet ihan huiput, koska käytän niitä paljon myös "kauppakärryinä" kätevän sivukorin ansiosta kun ovat monona. Suosittelen kyllä!

 • Sara

  Minulta olisi päässyt muutama perisuomalainen konsonanteilla vahvistettu kirosana tuossa tilanteessa. Ihana, että kaikki lopulta päätyi hyvin ja pääsitte varmasti sinne lämpimään suihkuunkin.

  Oma teini-ikäinen pelasi kuusi vuotta joukkueessa ja toimin suuren ajan siitä joukkueenjohtajana. Pk-seutu kävi tutuksi, kun kurvailtiin sarjapeleissä ja turnauksissa. Itse tehtävää ei ole ikävä, mutta näin vanhemman kannalta kyllä tuo yhteisöllisyys oli kyllä todella antoisaa ja sitä on vielä välillä ikävä. Poika nimittäin vaihtoi lajia viime vuonna.

  • Hanna Vayrynen

   Joo kyllä mä ärräpäitä hiljaa yskin niitä tuplarattaita hiekkamäkeä ylös työntäessä :D The things we do :D Ja kyllä – koko perhe meni lämpimään suihkuun tuon iltapäivän jälkeen :D
   Ja apua, jojon tehtävä on niin kiittämätön :/ Vapaaehtoisesti tekee niin hurjasti ja usein palaute on aika ajattelematonta. Meillä on aivan fantastinen jojo ja yritämme porukalla tukea häntä miten vain voimme. Meillä on juurikin tuo yhteisöllisyys se iso tekijä täsäs lajissa. Meidän esikoisen että keskimmäisen (pienin ei vielä pelaa) futisjoukkuueen muut perheet ovat aivan ihania! Hullua, mutta yksi syy miksi emme millään haluaisi täältä muuttaa. Niin mieletön porukka!

 • Eve

  Ihanaa kun jaksat panostaa lastesi harrastuksiin ja olla läsnä! Itse pelasin jalkapalloa lähes 20 vuotta ja pitkälti äitini ansiosta, joka jaksoi kuskata, kustantaa, kannustaa, olla aina kentän laidalla, buffeteissa, lähteä mukaan pelireissuille yms. Tiedän etten itse olisi välttämättä jaksanut jatkaa harrastusta teinivuosien läpi jos olisi pitänyt koulun jälkeen vielä kulkea busseilla harrastuksiin tms. Vaikka kuten kirjoitit, vaatii se välillä pitkää pinnaa äidiltä, joten hatunnosto kaikille äideille (ja toki myös iseille) jotka ovat sydämellä mukana lasten harrastuksissa! :)

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana <3 Kauniita sanoja <3 Futis on siitä kiva laji, että sitä voi harrastaa helposti yhdessä missä vain. Ja tässä on ympärilläkin ihanat perheet joten minullekin näissä peleissä ja treeneissä käynti on omaa "aivot narikkaan" aikaa ja saa vaan keskittyä pienten tsemppaamiseen. Olet kyllä oikeassa, itsekin kunnioitan suuresti vanhempia jotka ovat läsnä lastensa kiinnostuksen kohteissa, joten annan hyvällä omalla tunnolla nyt isot taputukset myös omaan selkääni erityisesti viime sunnuntain osalta, koska itku oli lähellä :D

 • Haidi

  Eih! Mä voin niin kuvitella ton fiiliksen kun on raahautunut turhaan lasten kanssa kaatosateessa etsien kenttää vain tajutakseen olleensa väärällä kentällä.. onneksi nyt löysitte oikealle kentälle ja isovanhemmat olivat mukana kannustamassa niin sait hetken hengittää seikkailun jälkeen. Jotenkin ihana, että teillä kaikki kulkee vielä mukana kannustamassa muita :)

  • Hanna Vayrynen

   Joo siis mä olin melkoinen näky siinä kaatosateessa seistessäni ja tajutessani että ihan väärässä paikassa vielä :D Ja olen tosi kiitollinen siitä että meillä usein myös isovanhemmat haluavat mukaan kannustamaan meidän minejä myös <3 Heille valtavan iso asia <3