CATEGORIES

Sunnuntain asu ja 20 random kysymystä

29.9.2019

Suloinen sunnuntai. Meillä on aamu alkanut hyvin rauhallisissa tunnelmissa. Mieheni lähti aamulla töihin vetämään treenejä ja minä ja pojat jäimme kotiin katselemaan piirrettyjä, piirtelemään ja pelaamaan pelejä. Päälläni on tälläkin hetkellä tuo ihana, ystäväni Alexan Balmuirille suunnittelema, kashmirvillainen asu. Kokonaisuus on niin style, että olen pitänyt sen päällä usein kotoa uloskin poistuessa, esim lähikaupassa käydessä tai lapsia tarhaan viedessä. Näiden suloisen sunnuntaiasukuvien siivittämänä teille 20 random kysymystä ja vastausta, mitä poimin aikanaan facebookista. Jostain kumman syystä tykkään näitä aina muiden blogeista lukea, joten bloggaavat / instagrammaavat ystäväni, napatkaa tästä kahdenkymmenen kysymyksen haaste! :) Lukisin niitä mielelläni.

Unohtumattomin naamiaisasusi?
Rakastan teemajuhlia, joten jos mahdollisuus naamiaisiin on niin minähän sen otan :D Ehkä unohtumattomimmat naamiaiset meillä oli vuonna 2011 vielä Englannissa asuessamme. Kaveriporukkamme lensi Engalntiin uudeksi vuodeksi luoksemme ja me juhlistimme vuoden vaihtumista aamiaisilla. Minä olin Smurffiina. Sitä varten olin maalannut naamanikin siniseksi. Oli melkoinen homma saada se väri pois… Illan huikein asu oli kuitenkin ystävälläni, joka oli barbninukke Binja :D Ihailtavaa panostusta!

Eniten käyttämäsi some-verkosto?
Tänä päivänä tulee varmaan eniten käytettyä Instagramia.

Vuodenaika, josta pidät eniten?
Pidän eniten siitä, että meillä on ne neljä eri vuodenaikaa. Vaihtelu virkistää. Kaikissa on omat ihanat puolensa. Mutta jos yksi pitäisi valita, niin kyllä se olisi lämmin kesä.

Jos sinun tulisi valita ranta tai vuoret, kumman nyt valitsisit?
Jos en joutuisi miettimään lapsia ja heidän kanssaan liikkumista niin sanoisin vuoret. Kaipaan raikasta ulkoilmaa ja kävelyitä upeissa maisemissa. Tämä myös siksi, että haluaisin lähteä käymään siskoni Kiran luona Sveitsissä. Hän muutti sinne hiljattain ja halauisin nähdä missä hän nykyään arkensa viettää.

Mitä osaat pelata todella taitavasti?
Apua. Todella taitavasti ei tule mieleen mitään peliä. Varsinkin kun vertaan miestäni ja poikiani esim jalkapallossa niin ei en voi sanoa itseni olevan erityisen taitava jossain tietyssä.Osaan pelata kaikkea jonkin verran, mutta jos joku pitää nimetä niin se olisi tennis. Se on peleistä suosikkini ja sitä pelaan hyvin mielelläni.

Outfit

wool coat H&M Studio (saatu – nyt kaupoissa)

cashmere set BALMUIR (BMuir by Alexa Dagmar / saatu)

bag YSL

shoes ADIDAS

Millaisesta juustosta pidän?
Onko väärin vastata että lähes kaikesta :D Rakastan juustoja! Oma suosikki herkkuhetkeni on lasillinen viiniä ja hyviä juustoja. Parasta. Toinen hyvä syy lähteä käymään siskoni luona Sveitsissä – juuston luvattu maa :D

Tavoite, jonka haluat saavuttaa elinaikanasi?
Elää pitkä ja tervearvoinen elämä yhdessä aviomieheni kanssa ja saattaa kaikki poikamme onnellisille poluilleen itsevarmoina, empaattisina, ahkerina ja osaavina.

Kuinka monessa kaupungissa olen asunut?
Olen asunut kahdeksassa eri kaupungissa. Synnyin Hämeenlinnassa. Muutimme Tapiolaan ollessani parin vuoden ikäinen. Siitä muutimme Kauniaisiin ollessani ala-asteeella. Sieltä tie jatkui omaan ensimmäiseen kotiin Helsinkiin ollessani 18-vuotias. Hollantiin muutin 19-vuotiaana mieheni työn vuoksi. Asuimme siellä ensiksi Eindhovenissa kolme ja puoli vuotta, jonka jälkeen asuimme saman verran vielä Heerenveenissä.Hollannista muutimme vuodeksi Englantiin, Leedsiin. Lyhyen Suomi-visiitin jälkeen muutimme vielä vuodeksi Amerikkaan Los Angelesiin. Sen jälkeen olemme asuneet taas Helsingissä, mikä on ollut aivan ihanaa.

Mitä kieltä toivoisit osaavasti puhua?
Rakastan kieliä ja niitä on ihana opetella. Puhun tällä hetkellä suomea, englantia, hollantia, ruotsia ja ranskaa. Haluasin osaavani vielä espanjaa ja arabiaa. Ei välttämättä sujuvasti, vaan niin, että niillä pärjäisi. Ranskaani haluaisin taas kovasti vahvistaa. Nyt pärjään sillä arjessa, mutta haluaisin osata sitä sujuvasti.

Mitä et siedä?
En siedä ajattelutapaa, joka näkee virheitä vain muissa, mutta ei itsessään. En pidä tuomitsevuudesta ja liian mustavalkoisesta ajattelutavasta. Kaikki lähtee omasta itsestään ja elämä on täynnä valintoja – valintoja ja mahdollisuuksia on yhtä paljon kuin meitä ihmisiä. Omasta elämästä pitää ottaa vastuu. Inhoan sitä, että syytellään muita omasta tilanteesta tai arvostellaan jatkuvasti sitä mitä joku muu tekee.

Jos käsilläni on tunti vapaa-aikaa, mihin käytät sen?
Tässä ei ehkä kohtaa se mitä oikeasti teen ja mitä haluaisin tehdä. Haluaisin käyttää sen menemällä ulos lenkille. Todellisuus on, että ihan liian usein käytän yllättävän tunnin “vapaa-ajan” työtehtävien hoitamiseen.

Suosikkirutiinisi?
Minulla on muutamakin suosikkirutiini. Iltaisin kasvojen pesu. Tuntuu ihanalta antaa päivän päätteeksi itselleen pieni hemmotteluhetki. Rakastan läträtä erilaisilla voiteilla. Toinen suosikkihetkeni päivässä on lasten hakeminen tarhasta. Rakastan sitä nopeasti ohikiitävää hetkeä kun näät lapsesi tarhapäivän jälkeen, heidän silmissään roihahtaa ilo ja he juoksevat hymyissä suin syliisi. Esikoinen ei tee tätä enää, joten nautin siitä mitä jäljellä. Kolmanneksi rakastan hetkeä iltaisin kun lapset ovat nukahtaneet ja pääsen kömpimään mieheni kainaloon sohvan nurkkaan katsomaan yhteisiä sarjoja <3

Mistä tulet ylivilkkaaksi?
Jos olen hyvin väsynyt ja olen ystävieni seurassa niin saattaa välillä mennä todella levottoman puolelle ja sitä kautta ylivilkkaaksi :D Sanotaan, että väsymys tekee tätä minulle :D

Valitsetko mielummin tekstiviestin vai puhelun?
Aina puhelun. Siitä saa paljon enemmän irti kun kuulee toisen ja tulkinnoillekin on vähemmän tilaa.

Arvokkain aarteesi?
Perheeni. Jos jotain materiaa tulisi sanoa niin vanhat valokuvat. Isovanhemmistani sekä kuvat lapsistamme vauvoina.

Mikä oli viimeisin vieraalla kielellä tekemäsi virhe?
Apua, niitä sattuu tekevälle aina. En tosin pelkää tehdä virheitä. Koen, että ei jos ei tee virheitä niin ei ainakaan opi. Ei voi olla täydellinen missään kielessä, ei edes omassaan. Viimeisin minkä muistan oli, kun ajatuksissani kirjoitin “In my offence” vaikka olisi pitänyt (tietenkin) kirjoittaa “In my defence”. Teen hyvin paljon virheitä kiireessä / ajattelemattomuuttani. Olen samalla sitä mieltä että virheet on sallittava itselleen, muuten niitä ei salli muillekaan – ja kaikille sattuu virheitä. Elämä käy muuten liian raskaaksi.

Mikä on sinulle parasta terapiaa?
Hyvän ystävän kanssa istuminen kahdestaan viinilasin äärellä. Tai lasten kanssa puuhastellessa, milloin saa ajatukset kokonaan pois ja asioihin ilmaa.

Jos voisit olla fiktiivinen hahmo, mikä olisit?
Varmaan Minni-hiiri. Koska Minni tuntuu olevan itsenäinen, mutta samalla lämpimän iloinen hiiri, joka rakastaa Mikkiä ja tukee häntäkin kaikissa tilanteissa <3 Terveen ja toimivan suhteen päälle on hyvä rakentaa muu elämä. Nyt oli aikamoinen analyysi :D

Minne haluaisit matkustaa?
Jordianiaan. Haluaisin nähdä Petran. Ja Wadi Rumin. Tosin haluaisin matkustaa sinne ehkä silloin, kun pojat ovat vähän vanhempia ja osaavat myös arvostaa kulttuurimatkailua. Mutta lähiaikoina haluaisin matkustaa Sveitsiin katsomaan siskoani.

Missä tapasit puolisosi?
Yhteisten ystävien kautta Kaivohuoneella :D Mutta rakkaus leimahti vasta yllättävän kohtaamisen kautta lentokentällä.

18 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Elise

  Mitä mieltä olet siitä, että But I’m a human not a sandwich-blogin Iina kopioi sinulta kysymysten lisäksi myös useamman vastauksen, sanajärjestystä hieman muutellen? Esim. nämä:

  Jos käsilläni on tunti vapaa-aikaa, mihin käytät sen?
  Tässä ei ehkä kohtaa se mitä oikeasti teen ja mitä haluaisin tehdä. Haluaisin käyttää sen menemällä ulos lenkille. Todellisuus on, että ihan liian usein käytän yllättävän tunnin “vapaa-ajan” työtehtävien hoitamiseen

  Jos käsilläni on tunti vapaa-aikaa, mihin käytät sen?
  Haluaisin vastata tähän, että lähden lenkille tai luen kirjaa, ja usein teenkin niin. Mutta vähintään yhtä usein tunti vapaa-aikaa menee jonkun työjutun hoitamiseen ”siinä sivussa”.

  Mistä tulet ylivilkkaaksi?
  Jos olen hyvin väsynyt ja olen ystävieni seurassa niin saattaa välillä mennä todella levottoman puolelle ja sitä kautta ylivilkkaaksi :D Sanotaan, että väsymys tekee tätä minulle :D

  Mistä tulet ylivilkkaaksi? Valitsetko mieluummin tekstiviestin vai puhelun?
  Kavereiden kanssa helposti saatan innostua ja tulla ylivilkkaaksi, varsinkin jos olen jo valmiiksi väsynyt ja kaverin näkemiseen liittyy esimerkiksi kahvia.

  Valitsetko mielummin tekstiviestin vai puhelun?
  Aina puhelun.

  Valitsetko mieluummin tekstiviestin vai puhelun?
  Puhelu aina!

  Onko tällainen ihan ok, että ratsastaa toisen tekemällä työllä?

  • Hanna Vayrynen

   En minä tuosta ole mitenkään loukkaantunut tai harmistunut! :)
   Meillä on Iinan kanssa hyvin samanlainen elämäntilanne: Molemmilla pieniä lapsia ja yksityisyrittäjiä ollaan. Voin helposti kuvitella että meillä meneekin todella moni kohta hyvin yksiin! :) Ja nuo nyt koen että ovat sellaisia kysymyksiä että varmasti todella moni vastaisi samoin :) Kiitos kuitenkin! :)

   • Elise

    Kiitos vastauksesta! Iinalta kysyin myös samaa, mutta ei halunnut julkaista kommenttiani. Mukava huomata, että jotkut bloggaajat oikeasti ovat vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa :) Itseäni ärsyttää hirveästi kaikki matkiminen, mutta hyvä jos sinua ei häiritse!

    • Hanna Vayrynen

     Itse olen sellaisessa ammatissa että kaikenlainen “matkimisen” koen itse ehkä enemmän suurena kunnianosoituksena, että joku on inspiroitunut tekemisestäni – ja siitä olen todella otettu :) Ja tässäkin oli kyse haasteesta jonka itse pistin liikkeellä ja kannustin muita tarttumaan :) Olen henk koht vain todella iloinen että muut kollegat ovat siihen tarttuneet <3 Mutta siinä olet oikeassa - rakastan ollan vuorovaikutuksessa - se on minulle blogin parasta antia! :)

 • Jenni

  Kiva postaus. Ja sä olet kyllä aivan uskomattoman kaunis <3

  • Hanna Vayrynen

   Olet kovin ystävällinen <3

 • EmmiMaria

  Tämmöset kysely/vastauspostaukset on kivoja! Pääsee vähän pintaa syvemmälle ?

  Tuli mieleen kysymys tuosta kashmir asusta kun kuvista huomasin, että pöksyt on vähän nukkaantunut niin nukkaantuunko kashmiri helpolla? Vaatiiko kovaa huoltamista? Olen itse miettinyt kyseisen asun hankintaa mutta koska olen laiska niin voipi olla että jää hankkimatta ? voiko kashmiria muuten pestä pesukoneessa? Kun jos tulee vaikka tahroja niin miten ne poistetaan? Ja pitääkö kashmiri hyvin muotonsa ettei ala esim housut pussittaa? ? Kiitos jo Hanna jos jaksat ei kashmiri tietävälle vastata ?❤️❤️

  • Hanna Vayrynen

   Ihana kuulla! <3

   Ja hei kyllä - kashmirvillan ominaisuuteen kuuluu se, että se alkuun nyppääntyy ja se pitää huoltaa kammalla. En ole vielä omiani kertaakaan kammannut - odotan, että se on runsaasti nyppyyntynyt, jotta saisin kerralla mahdollisimman alkunypytystä pois. Kashmirvilla on pitkäkestoinen materiaali, mutta se vaati pientä huoltoa. Alkuun se nyppyyntyy joskus hyvin rajustikin, mutta jo parin hoitokerran jälkeen rauhoittuu. Minulla on kaapissa jopa ISOÄITINI vanha cashmere-neule - se ei enää nyppyynny. Tosin siihen on tullut jo reikiä pariin kertaan kainaloon, jota olen sitten huonoilla kädentaidoillani omellut takaisin kasaan.

   Joten jos ei jaksa huoltaa niin sitten en suosittele, mutta huoltamista kyllä suosittelisin kaikille - koska tämä on maailman ihanin materiaali ja on mahtavaa kun on vaatekappaleita jotka kestävät vuodesta toiseen. Kashmirissa kieltämättä alkavat housut helposti "pussittamaan", mutta sekin riippuu kashmirin laadusta. Nämä housut minulla ei ole vielä niin pitkään että voisin sanoa käykö niin.

   Itse pesen kashmirin pesukoneessa villaohjelmassa sille tarkoitetulla aineella. Blogistani löytyy myös tarkemmat kashmirvillan hoito-ohjeet! <3

   Toivottavasti päädyt ostamaan yhden SEN TÄYDELLISEN kashmirvillatuotteen ja kokeilet sen hoitamista - nimittäin se kyllä palkitsee! <3

 • Anna.P.

  Olen käynyt Jordaniassa, myös Petrassa ja se oli upea. Ainut asia mikä siellä oli inhottavaa oli eläinrääkkäys (huonokuntoiset aasit ja kamelit) sekä lapsityövoima (lapsia oli laitettu myymään tyyliin pikkukiviä ohikulkijoille, ja hauskuuttamaan turisteja). Eli jos sinne menette, älkää ostako lapsilta mitään ja jättäkää kuvat ja ratsastamisen eläinten kanssa väliin. :)

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos Anna paljon tästä huomiosta! Otan hyvin mielelläni kaikki vinkit ja huomiot Jordaniasta vastaan! <3

 • Haidi

  Tällaisia kysymys/fakta postauksia on ihana lukea. Jotenkin tulee niin laajasti kaikkea tietoa ja samalla tulee pohdittua omiakin vastauksia :) toivottavasti pääset pian Sveitsiin vierailemaan siskosi luona <3 itse haluaisin takaisin Dubliniin käymään. Sinne on ollut jo muutaman vuoden kova kaipuu. Mitä taas tulee aarteeseen olisi se nyt mummini vanhempien vanha astiasto, joka on ihan vain koristekäytössä, mutta jonka tarina on vain ihana. Tai mummini vanhat festivat. En koskaan häntä tuntenut, joten sen takia kaikki mitä häneltä olen perinyt tuntuu extra tärkeältä :)

  • Hanna Vayrynen

   Ymmärrän niin hyvin tuon isovanhempien tavaroista kiinni lujaa pitämisen <3 Historia ja se tunneside joka kulminoituu sitten niihiin <3 Toivottavasti pääset pian Dubliniin käymään <3 MÄkin just tänään viestittelin mun rakkaan ruotsalaisen ystävän kanssa Heerenveenistä ja tuli hirveä himo päästä näkemään häntä asap <3

 • Laura/Elämänmakuja äidiltä tyttärelle

  Minäkin tykkään aina lukea näitä kysymyspostauksia, ne on tosi hauskoja! Tätäkin oli mukava lukea!Taidan napata tämän haasteen omaan blogiin kanssa, kiitos inspiraatiosta!

  • Hanna Vayrynen

   Aivan ihana kuulla! <3 Ja hei olisi ihanaa jos nappaat! <3

 • Ooona

  Mukavia vastauksia. Nyt pitäis saada teidän rakkauskertomuksenne vähän tarkemmin.. ?

  • Hanna Vayrynen

   Hei meillä on yksi vanha podijakso missäkävin vähän tarkemmin sitä aikanaan läpi <3 Ja sitten on ensikohtaamisesta myös postaus - tosin sek lyhyehkö :D

 • Tarkka-Pirkko

  Laukku ei ole kyllä YSL ;)

  • Hanna Vayrynen

   No ei ole! :D Kiitos – mites tää mun epähuomiossa kirjoittaminen :/ :D Korjaan – kiitos