CATEGORIES

Rahaa savuna ilmaan?

10.6.2009

Toivottavasti 2007 vuonna voimaan tulleen uuden tupakkalain myötä moni on sanonut hyvästi pahanhajuiselle tavalleen.

Mutta jos et ole vieläkään siitä paheesta raaskinut luopua, niin tässä pieni suostuttelu postaus:) Keuhkojesi lisäksi tupakka polttaa nimittäin myös hyvän reiän lompakkoosi.

Tupakoimattomalla henkilöllä säästyy tupakoitsijaan verrattuna huomattava määrä rahaa. Tässä vähän laskelmia…

Tupakka-aski maksaa noin 4 euroa ja yhdessä askissa on 20 tupakkaa. Jos poltat askin päivässä, niin kuukauden ajan kulutat rahaa tupakkaan keskimäärin 120 €. Samalla rahalla saat esimerkiksi jonkin näistä tuotteista:

 • 4-5 dvd-elokuvaa
 • Dieselin farkut
 • 12 elokuvalippua

  Jos poltat askin päivässä, niin vuoden ajan sinulta menee rahaa savuna ilmaan keskimäärin 1440 €. Samalla rahalla saisit esimerkiksi jonkin näistä:

 • Kahden viikon Thaimaan loman
 • 12 farkut
 • 144 elokuvalippua
 • 3 Louis Vuittonin perus speedy laukkua (ja rahaa jää vielä reilusti yli)

Jos poltat viisi tupakkaa päivässä, niin vuodessa sinulla menee tupakkaan rahaa n.360 euroa.
Elleivät ne kaikki terveydelliset syyt ole tarpeeksi lopettamiselle, niin kyllä varmaan kaikille tuo “extra” käyttövara kelpaisi…

15 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mrs. V

  Fanny,kiitos kovasti että annoit meille aikaasi ja kerroit omasta kokemuksestasi! Kovin vaikeaa se lopettaminenhan on, siksi yritän keksiä jotain pieniä suostuttelun poikasia, että joku ehkä saisi siitä tarpeeksi potkua sauhuttelun lopetukseen.Joten kovasti voimia sinulle siihen!Kotiruokaahan suositellaan kovasti, mutta pitää katsoa ettei tunge liikaa kaikkia sour creameja sun muita niihin kokkauksiin. Toki on hyvä aina välillä herkutella.Mutta eikö "kurvikas" ole juuri se täydellinen vartalotyyppi monelle?:D Vartaloihanne on nyt niin yksilökohtainen käsite. Se ei ole mikään paino eikä mitta, vaan tunne – mikä sinulla on omassa ihossasi!:) Joten rakasta kurvikkuuttasi, jos se tarkoittaa sitä että syöt hyvin ja liikut tarpeeksi!:)

 • fanny

  olen poltellut rahani savuna ilmaan noin 15-vuotiaasta asti ja about kuukauden päästä täytän kahdeksantoista eli olen polttanut kolme vuotta. pointtini/sanomani on kuitenkin se, että vaikka sitä kuinka aattelee että mitä kaikkea sitä olisi voinut ostaakkaan sillä rahalla minkä sitten polttikin savuna ilmaan niin en vain pysty tällä hetkellä ajattelemaan että jätänpä askin ostamatta –> joka saattaisi hyvässä lykyssä johtaa siihen, että lopettaisin tupakoinnin. Olinkin jossain vaiheessa katkolla kuukauden, mutta ne rahat jotka minulla olisivat sinä aikana menneet tupakkaan niin menivät ihan johonkin muuhun, sillä minulla oli sitä käyttörahaa sitten enemmän, eli ei pitänyt nipistellä mistään muusta kun röökiä ostellessa piti ajatella seuraavaan päivään ja viikkoon. kunnon säästötili olisi kyllä ollut tuolloin paikallaan.olen jo pitkään harkinnut että pitäisi lopettaa, mutta esimerkiksi huhti-toukokuu koulussa(lukio) olivat elämäni stressaavimmat kuukaudet, sillä kävin päivälukiossa 8-16 koulua sekä iltaisin iltalukiossa ja kaiken tämän lisäksi vielä kävin töissä. Ja koeviikon lähestyttyä JA KOEVIIKOLLA polttelin stressiini niiin paljon että hyvä etten joutunut kirjoittamaan terveystiedon kokeeseeni "tupakan vaikutuksista" joka tarkoittaa sitä että sain tyypillisen oireen tupakoinnista = keuhkoputkentulehduksen.Sitä sanotaan että JOS selviää yläasteesta ilman että aloittaa tupakoimista, sitä harvemmin aloittaa sitten vanhempanakaan. Minä olin siis yksi joka sortui tähän ya:lla aloittamiseen, pelkästä kaverien painostuksesta, kaiketi. Siinä oli oma viehätyksensä. Pitäisi varmaankin ostaa joku inhalaattori, sillä en itseasiassa kaipaa polttamattomina hetkinä sitä nikotiinia, vaan sitä itse tapaa.iiisot kiitokset tästä ihanastablogistasi ja tälläisiä terveysvinkkejä vaan lisää, jotta tälläinen nuori ja hölmö tajuaisi että voi asian tehdä toisinkin. ps. hassuinta muuten puhuessani ehkä väärän otsikon alla ruoasta, mutta mistä johtunee että syön kotiruokaa ja hyvin terveellistä sellaista – en syö paljoakaan herkkuja sekä liikun vähän normaalia enemmän olen silti "kurvikas" (<-hienostuneempi sana :DD)? enkai vaan joudu lähtemään jonnekkin salille treenaamaan niiden lihaskimppujen vierelle? :DDD

 • Mrs. V

  Lalla,siis joo, kannatan ehdottomasti että käyt kysymässä isännöitsijältä mitöä tilanteelle voi tehdä. Ethän sä voi joutua asumaan röökin savussa! Voimia mittälöön, sitä nykyään täytyy lähes aina vaatia se, mikä sinulle luonnollisesti pitäisi kuulua…

 • Lalla

  Oon miettiny, että jospa kyselisin isännöitsijältä voisiko asialle tehdä jotain, onhan se muutenkin kumma, jos ilmanvaihtokanavista ilma kulkeutuu asunnoista toisiin, ei sen ihan niin pitäisi mielestäni toimia.. Siinä vaiheessa kun tämän tytön vaatteet alkavat savuta niin en kyllä tiedä mitä teen :( muutin juuri ja asuntoni on muuten ihan superkiva.

 • Mrs. V

  Alma,ai kamala…pistit sanattomaksi.catwalk,Laitoin tuossa jokin aika sitten äänesyksen, että lisäänkö terveyteen liittyviä postauksia tänne.Kannatusta idea sai 91%… Ja terveys liittyy minusta kauneuteen, siksi nykyään näin:)

 • Catwalk

  Eikös tää oo muoti/tyyliblogi?Ei kiinnosta lukee mistää tupakoista yms. vaikka aihe onkin tärkeä.. ^^

 • Alma

  Tuosta raskaanaolevien polttamisesta… Mä tiedän erään tytön, jolla on lievä CP-vamma. Syynä se, että hänen äitinsä poltti raskaana ollessaan ja sikiö altistui hapenpuuttelle. Voiko tuollaista antaa koskaan anteeksi? Äiti tai tytär.

 • Mrs. V

  Alma,no varmasti tuolla savu määrällä! Ihan mielettömästi menee rahaa vaan oman terveyden tuhoamiseen!Ragdoll,pah, pieni suostuttelu puhe tämä vain oli. JOtakuta saattaa ehkä jopa helpottaa lopettaminen kun näkee konkreettisesti mustaa valkoisella kuinka paljon sitä voi säästää… Nimenomaan. Passiivinen tupakoiminen on kamalaa!Herttainen,musta on käsittämätöntä jos raskaana oleva nainen polttaa! Se ei ole kuitenkaan enään kyse vaan sinun terveydestäsi… Ja oon kyllä samaa pienten äitien tupakoimisesta… Ei lasta tulisi altistaa sille savulle…Tottakai joskus baari-illat ja sen kostean huvin kova hinta voi olla ihan ok, kunhan sitä ei harrasta liian usein. Itse voin laskea vuoden baarikerrat sormillani. Joka viikonloppu on minusta ihan liikaa, mutta kukin tavallaan. Antonia,kreikkalaiset sitten vaan jaksavat yllättää!:D Mäkin olen kuullut noista "sähköisistä" tupakoista! Kuulostaa ihan loistavalta keksinnöltä!En tosin tunne kapistusta ja sen vaikutuksia paremmin, mutta kuulostaa minun mielestäni ainakin näillä puheilla hyvältä ratkaisulta ja askeleelta kohti savuttomuutta!Lalla,se on kyllä todella inhottavaa. Meilläkin kerran hotellihuoneessa herättiin jopa yöllä siihen, että ei saatu kunnolla henkeä (mieheni todella herkkä tupakansavulle) kun ilmastointikanavia pitkin tuli sitten savua meidän huoneeseen. Thanks, but we asked for a non-smoking room! Kiva kun sitten itsestä riippumatta kaikki vaatteet ja huonekalut rupeavat haisemaan pinttyneelle savulle… eikö tollaisesta pystyisi tekemään jotain valitusta? sillä hehän periaatteessa tuhoavat omaisuuttasi?

 • Lalla

  Lisäksi käryttely haisee aivan mielettömän pahalle :/ Nykyisessä asunnossani asuu melko lailla tupakoitsijoita tai sitten vain yksi jatkuvasti käryttelevä, ikkunaa ei voi pitää auki, koska savua tulee sisään aina (harvinaisen tylsää helteillä..) ja joku naapureistani polttaa liesituulettimeen -> savu tulee kivasti ilmanvaihtokanavia pitkin kylppäriini. Nice.

 • Antonia

  Tällä laki, joka kieltää tupakoinnin julkisissa tiloissa astuu voimaan heinäkuun ensimmäinen. "Pienesti" epäilyttää, miten käytännössä tuon lain noudattaminen kreikkalaisilta onnistuu, täällä kun poltetaan ihan joka paikassa (taksikuskit duunissaan, yliopiston luennoitsijat luennolla, postivirkailija tiskin takana, the list goes on and on…)JP on hommannut sellaisen e-cigarette tupakan, eli "sähköisen" tupakan, josta vedellään keuhkoon pelkkää nikotiinia, vähä sama asia siis kuin jos söisi nikotiinipurkkaa, mutta tällä tavoin ei tarvitse luopua heti tupakoinnin tapariippuvuudesta. Ihan maailman paras keksintö, se kun ei haise röökille ollenkaan, mut silti siitä tulee "savuakin" jollain systeemillä. Loppu tavallinen röökaaminen kuin seinään. (Ja sitä saa polttaa julkisissa tiloissa ;D)

 • Rva Herttainen

  Mä aina kihisen tyytyväisenä kun joku kassalla valittaa että tupakka-askien hinta on noussut. Tai jos kone on epäkunnossa tms. niin tokaisen vaan että jos musta olis kiinni niin ei tarttis mokomia olla myynnissä ollenkaan.Ja ai että niiiin haluaisin olla myymättä kaikilla raskaana olevilla ja pienten lasten vanhemmille. No, oikeastaan kaikille vanhemmille, ihan yhtä perseestähän se on lapsen iästä riippumatta.No, onneksi omasta lähipiiristä ei tupakoitsijoita löydy. Ja varmaan ihan syystä, jotenkin mulla on niin epämiellyttävä mielikuva tupakoinnista että sitä harrastavat ei kiinnosta sitten muutenkaan.Yhtälailla monet törsää rahaa myös johonkin baari/klubi-iltoihin. En oikein ymmärrä sitäkään ja jos jollain menee baari-iltaan vaikka 50 € ilta kerran viikossa niin kyllä silläkin rahalla sais vaikka mitä kivaa.. Vaikka pari keräilybarbia ;)

 • RagDoll

  Mukavaa, että joku uskaltaa näistäkin asioista puhua. =) Itsellä ei olekkaan tuota pahetta, mutta miehellä on. Moni ei vaan ymmärrä, että muutkin lähellä olevat altistuvat savun lisäksi niille myrkyille..Eniten itseäni harmittaa se, että kun on laittautunut oikein viimeisen päälle ja tukka ja vaatteet raikkaan puhtaita, niin miehen seurassa ulkosalla nekin pian haiskahtavat tuhkakupille. =(

 • Alma

  Voi kyllä. Kuin seteleitä polttaisi! Isoisäni poltti 50 vuotta 2 askia päivässä. Jos ko rahat olisi laittanut säästöön, hän olisi ollut markka-aikoina miljonääri.:)

 • Mrs. V

  essic,kiitos kovasti:) mutta mielelläni otan kritiikkä vastaan ihmisiltä, jotka sen taitavat!:) Sillä se on parasta antia jos se on tehty oikein!:)

 • essic

  aai hitsit, tää blogi on ihan törkeen mahtava !(: en kyllä ikimaailmassa keksisi mitään kritiikkiä tästä.