CATEGORIES

Liikunta – Ryhmätunnit

13.11.2010

On väitetty, että laihduttaessasi sinulla on parhaat mahdollisuudet onnistua, jos lähdet projektiin yhdessä kaverin kanssa.
Onhan tässä väitteessä järkeä. Silloin kun itse ei millään jaksaisi, ideaalissa tapauksessa toinen sitten potkii ystävän ylös peffaltaan ja seuraavana päivänä roolit voivat taas vaihtua.
Itse käyn kuntoilemassa usein ystävieni kanssa. Käymme juoksemassa, pelaamassa tennistä, ratsastamassa, mutta useiten käymme yhdessä salilla eri ryhmätunneilla.
Itse en ennen ole ollut mikään ryhmätuntien ystävä.
En ole ennen edes ollut salien ystävä.
Olen tykännyt hoitaa liikuntani kaikessa rauhassa ja yksityisyydessä juosten metsässä ja tehden lihastreeniä kotona BoSullani. Helppoa ja ilmaista. Tämä kuitenkin muuttui reilu vuosi sitten kun kaverit saivat minut ylipuhuttua liittymään heidän salilleen. Siitä lähtien ollaan käyty yhdessä erilaisilla ryhmätunneilla. Se on mukavaa, sillä jokaiselle päivälle on monia eri liikuntamuotoja tarjolla ja ystävän kanssa niillä tunneilla on hauskaakin.

Fatburn- sekä Step tunneilla tulee käytyä. Sopivan aerobista ja kuluttavaa hommaa, mitä on hauska toistaa musiikin tahtiin.

Ehdoton lempparini on Pilates. Rauhallisia harjoituksia, jotka todella laittavat lihakset hommiin, mutta tavalla, joka tekevät lihaksista pitkät ja sutjakkaat. Jooga taas ei ole minun juttuni. Hieman liikaa hengittelyä omaan makuuni.
Viime kesänä tuli muuten kokeiltua hot joogaa ja hot pilatesta Helsingin Yoga Nordicissa. Oli aivan ihanaa ja puhdistavaa! Sitä ei harmikseni täällä asuinkunnallani tarjota, mutta ehdottomasti kävisin niissä jos niitä täälläkin tarjottaisiin.

Toinen lempparini on kickfun tunti. Siinä nyrkkeillään ja potkitaan säkkiä sarjoissa kaverin kanssa. Täytyy sanoa että se on aivan mahtava tapa purkaa lieviä agressioita tai muuta negatiivista energiaa.

Mutta näistä ryhmätunneista esim. spinning ei tipu minulle lainkaan. Toki siinä hikoilee todella kiitettävästi ja moni siihen hurahtanut vannoo sen nimeen, mutta minua ensinnäkin sattuu se satula ja toiseksi en vaan pidä siitä:) Kaikkea ei vain ole tarkoitettu kaikille, mutta voisi luulla, että kaikkien näiden ryhmätuntien valtavasta kirjosta löytyy ainakin tunti tai kaksi, missä kova treeni tuntuu sinusta hauskalta sekä omalta jutulta.

Mikä sinun lempi tuntisi on? Ja miksi?

11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Aurora

  Parhaita ovat sellaiset tunnit joissa voi vetää ihan täysillä. Lemppareita ovat mm. VoimaTotal, VoimaTotalStep ja Aerobic. Salilta on ihana lähteä kun tuntee, että on tehnyt kunnolla töitä :)Spinning menee silloin tällöin, hien saa aikaan, mutta en jaksaisi istua koko tuntia paikallaan :)

 • Katz NYC

  Lemppareitani ovat nopeatempoinen ashtanga ja vinyasa jooga seka Body Pump. Tanaan kayn kokeilemassa hip hop vinyasa joogaa, varmasti mielenkiintoinen kokemus. Musiikki tekee harjoituksesta niin helppoa.Itsekaan en tykkaa spinningista, se satula sattuu hirveasti, vaikka siina saa kylla aika hyvan hien pintaan. Pilateksesta en innostunut, tarvitsen musiikkia jaksamaan ja tunnilla sita ei kaytetty. Hiljainen sali ei ole mun juttu.

 • Elya

  Mäkä en innostunu spinningistä. Kuntosalilla tykkään käydä ja show-tanssitunneilla.

 • Heidi

  Mä tykkään juuri spinningistä. :) Rakastan pyöräilyä, joten spinning on luonteva korvaaja sille tähän vuodenaikaan, kun säät eivät oikein suosi ulkona ajelua… Koordinaatiokykyni on aika heikko, joten spinningissä on sekin hyvä puoli, ettei tarvitse pelätä törmäävänsä vieruskaveriin. :D Energiaa ei myöskään kulu siihen, kun yrittää pysyä ohjaajan perässä, vaan voi rauhassa keskittyä polkimien pyörittämiseen.Pilateksesta tykkään myös, siellä pitäisi käydä useammin. Salini tarjoaa myös chiballia, joka sekoittaa tai chita, pilatesta, joogaa ja joitain muita, ja on väri- ja aromaterapeuttisilla palloilla tehtävä hyvänolon harjoitus. Lihakset pääsevät siinä mukavasti töihin, ja lämmittelyn kuviot ovat tarpeeksi helppoja jopa minulle. :D

 • Heli

  Mä tykkään eniten tanssillisista tunneista, mutta aina välillä koitan käydä muillakin tunneilla kokeilemassa jos sieltä löytyis joku uus lemppari. Välillä innostun jostain tietystä tunnista ja käyn siellä monena peräkkäisenä viikkona, mutta yleensä jo yhden väliin jääneen kerran jälkeen palaan niihin vanhoihin, tuttuihin ja turvallisiin.Viime viikolla kävin ekaa kertaa meidän salin spinningissä ja olihan se ihan OK. Ei nyt mikään jeejeejee, mutta voisi sinne varmaan toistekin mennä jos ei kiinnostavampaa tuntia löydy. BodyPumpista mulla on jääny lukioajoilta pienoiset traumat, että saattaa olla hetki ennen kuin sinne uskallan :D

 • Nuheila

  Ihana postaus,on kiva lukea *asikkaiden* mielipiteitä ryhmäliikunta tunneista :DOlen pilates- ja spinningohjaaja mutta nyt uudella työpaikalla joudun tekemään kaikkia tunteja,joka ei ole ollut aivan helppo juttu.Mutta kumma kyllä olen alkanut pitämään tunneista,joista en aikaisemmin välittänyt.Lemppareitani ovat tietysti spinning ja pilates mutta bodypump ja sen kevyemmät versiot eli kaikenmailman peppu-vatsa ym. tunnit ovat myös kivoja.Lisäksi tykkään bodycompact,bodyattack ja bodystep tunneista.Näillä tulee aina kunnon hiki :)Viime viikolla vedin ensinmäisen LIA eli low impact aerobic tunnin,vielä se ei ole lempparini mutta ehkä opin pitämään tästäkin.Mille tunnille sitten menen jos vapaata aikaa jää töiden lomassa?Tietysti Dance Oriental.Tällä tunnilla riittää haastetta ja jopa jumpparin masu on ihan kipeä jälkeenpäin.Pidän näistä tunneista varmaan myös siksi että kaikkien rankkojen omien tuntien jälkeen on ihana liikkua pehmeästi ja naisellisesti.Vinkkinä kaikille niille joita spinning pyörän satula satuttaa,useanman tunnin jälkeen kipu menne ohi eli siihen satulaan tottuu tai voit myös ostaa urheiluliikkeissä myytävän geeli satulan päällisen,jota kuljetat mukanasi spinning tunneille.Iloista liikkumista kaikille yksin tai ryhmässä!Nuheila

 • Suppu

  LessMills-tunneista tykkään! Tällä hetkellä lemppareita on body attack ja body combat ja combat on varsinkin todella hyvä myös agressioiden "purkaja", tosin sielä lyödään ja potkitaan ilmaan, siis ilman niitä säkkejä yms :) Meidän salilla on myös hot-jooga/pilates/stretching tunteja, en oo vain saanut aikaseksi mennä kokeilemaan koska pidän niin paljon liikunnallisista tunneista mutta vielä mä sinne menen rauhottumaan, tekee varmasti hyvää :)

 • Amy

  Bodypump on ehdottomasti lempparini, lisäksi tykkään käydä eri tanssitunneilla, boot camp -tunnilla (maitohappoja!), astangajoogassa ja joskus spinningissäkin, vaikka kuten sinullakin, se ei hirveästi innosta.

 • Neiti S.

  Monet hehkuttavat kovasti spinnigiä, mutta minulle ei myöskään tipu yhtään. Se satula sattuu aivan älyttömästi! Muutenkaan en oikein jaksa lajeja, joissa tehdään paikallaan liikkeitä. Haluan liikkua kunnolla! Aerobic, zumba ja erilaiset koreografioita sisältävät tunnit hyvällä musiikilla höystettynä ovat parasta :)

 • Noora

  Aloitin tanssitunnit yhdessä ystäväni kanssa, ja mukava harrastuksemme on jatkunut jo parin vuoden ajan! Vaikka muuten emme paljon ehtisi nähdäkään, tunnin ohessa tulee aina vaihdettua tärkeimmät kuulumisetkin. :)

 • Sofié

  Mun ehdoton suosikki on body step! Paras fiilis jonka voi saada on, että treenissä saa antaa kaikkensa ja urheilun jälkeen on kunnon hiki päällä. Mä en kanssa saa spinnauksesta mitään irti, ei ole mun juttu.Tykästyin kanssa hot joogaan, mutta mullakaan ei sitä täällä opiskelukaupungissa ole tarjolla. No onneksi kesäisin voi käydä Nodricissa joogailemassa ja puhdistautumassa :)