CATEGORIES

Aquajogging

2.7.2009

Tänä kesänä kokeilin yhtä itselleni uutta liikuntamuotoa.

Nimittäin aquajoggingia (eli siis vesijuoksua)!

Vesi tuo ihanan lisän perus liikuntahetkeen.

Tehdessä se ei tunnu kovinkaan raskaalta.
Ensimmäisellä kerrallani huutelin henkselit paukkuen kovaa vauhtia mennessäni että “eihän tää tunnu missään!” No kyllä tuntui sitten illalla…
I discovered a variety of muscles I didn’t know I had!:D
Eli kaikin puolin hyvä treeni, joka vaikuttaa joka puolella kroppaa.
Itse olen vetänyt sellaisia 45minuutin settejä. Täytyy kyllä myöntää että sellaisen 10 käyntikerran jälkeen alkaa se Mäkelänrinteen uimahallin seinä ja mainokset kyllästyttämään, mutta näin aurinkoisilla säillä sitä voisi mennä harrastamaan ko. liikuntamuotoa uimastadionillekin ja tavoitella rusketusta samalla:)

Alla kuvassa näkyy aquajogging vyö, joka pitää sinua pinnalla mahdollistaen juoksuliikkeen vedessä.

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mrs. V

  Rva Herttainen,Kuulema siellä stadikalla niitä on! Itse en ole vielä käynyt mutta juuri eilen kuulin ystäviltäni että sieltä saa lainaksi vyön ja vesijuoksulle on varattu oma aluekin – niinkuin märskyssä.Se on niin loistavaa jos hyvässä seurassa pääsee juttelemaan vesijuoksemaan eikä tajuakaan juorutessa millainen treeni tulee samalla!:)Milla,joo mullahan edelleen kiukuttelee tuo mun polveni sen aiemman liikarasituksen takia ja siellä taitaa vieläkin jotain olla… Mutta tosiaan, loukkaantumisen jälkeisenä liikuntamuotona erinomainen;)Sohvi,Noita vöitä voi ostaa omaksi ja siten harrastaa sitten ihan missä järvessä vaan!:)En ole ennen pitänyt kesäblogia. Ihan eka kerta:)Duussi,Ihan itse käynyt juoksemassa (tosin hyvässä seurassa – aviomieheni kanssa:)) eli ei olla oltu ohjatuilla tunneilla.BonBon,juu tuo vesijuoksu on tehnyt minunkin kärsineelle polvelle hyvää. Ja tosiaan, Suomessa on talvisaikaan hiukka riskialtista lähtee juoksemaan. Itse asun sen verran etelämmässä että pystyn onneksi juoksemaan vuoden ympäri liukastelematta.Catwalk,Hyvässä seurassa onneksi aikaa menee nopeasti:)Ragdoll,riippuu paikasta. Mäkelänrinteen uimahallissa saa ainakin lainata ja kuulema myös Helsingin Uimastadionilla.Marika,sama homma. Itse liikuntamuoto on aika pitkäveteistä:D Mutta hyvässä seurassa menee suht helposti:) Yksin en lähtisi. Too boring.

 • Marika

  Itsellä tuli vesijuostua silloin, kun nyrjäytin nilkkani. Se tosiaan tuntuu sitten myöhemmin, vaikka sitä jaksaisi siellä vedessä tehdä vaikka koko päivänkin. Tykkään kyllä siitä, mutta omaan makuun se on ehkä liian hidasta. Tulee kuitenkin varmasti taas harjoitusten lomassa juostua erityisesti syksyllä, säästää jalkoja.

 • RagDoll

  Saako noita vöitä paikanpäältä lainattua vai tarvitseeko hankkia ihan oma? Tuota olisi kiva kokeilla. =)

 • Catwalk

  Joskus tuollut tuotakin harrastettua.. Tuntuu oikeesti et se ei tehoo mihinkää, mut kyl se sit kumminki ;D mut toi on aika tylsää..

 • BonBon

  Aivan ihana laji! Talvisin kun ei huvita lenkillä liukastella tuolla teillä, vesijuoksu voittaa ehdottomasti! Onhan se toki aika yksitoikkoista, mutta onpahan aikaa ajatella :D Ja plussaa on myös se, että veden vastuksen vuoksi reeni on huomattavasti tehokkaampaa eikä se käy myöskään polvien päälle niin kuin normaali lenkkeily. :)

 • Duussi

  Vesijuoksua olisi hauska kokeilla, on tosiaan kuulemma tehokasta! Oletko siis käynyt ihan itseksesi juoksentelemassa, vai jollain ohjatulla juoksutunnilla (sellaisiakin varmaan järjestetään..)? Voiskin laittaa kesäloman to do -listaan tuon vesijuoksun kokeilemisen maauimalassa :)

 • Sohvi

  On kyllä jännän kuuloista tuo, kotipaikkakunnallani ei vain tietääkseni ole harrastusmahdollisuutta :/Mietimpä muuten tässä, että oletko jo aikaisempina kesinä tällaista blogia pitänyt vai onko tämä ensimmäinen kerta? :)

 • Milla

  Aiai, tuo ihana loukkaantumisten jälkeinen kuntoutusmuoto.. :D Arvaat varmaan, että en ole suurin fani, kun polvileikkauksen jälkeen sain yliannostuksen, ha! Mutta tehokasta kyllä on! :)

 • Rva Herttainen

  Oonkin miettinyt onko siellä stadikalla niitä vöitä? Mulla siis ei ole omaa ja oon yleensä käynyt Yrjönkadulla mut meni kesäksi kiinni. Ja jäi 9 kertaa käyttämättä 10 kerran sarjakortista joka menee elokuun lopussa vanhaksi ;) En oikein tykkää uida mutta vesijuoksemassa kävisin mielellään nyt kesälläkin.Mä olen yleensä ollut n. 45-90 min. Uida en jaksaisi edes puolta tuntia (enkä sitäkään yhteen putkeen), mutta juosta jaksaa. Se kun lihaksissakin tuntuu vasta jälkikäteen.