CATEGORIES

Throwback Thursday: Tähän aikaan viime vuosina…

28.2.2019

Aloitin viime kuussa Throwback-sarjan, missä kerran kuussa katsastan edellisvuosien blogisisältöä. Mitä tein tasan vuosi sitten helmikuussa 2012? Miltä tyyli silloin näytti? Entä helmikuussa vuonna 2013? Tänä vuonna Strictly Style-blogi täyttää kymmenen vuotta. Ensimmäinen Strictly Style blogikirjoitus on toukokuulta vuodelta 2009. Tämä sarja kertaa kuluneiden vuosien tapahtumia, sillä teistä niin moni on ollut mukana alusta saakka. Kun toukokuussa tulee vuosikymmen täyteen, aion sitä jotenkin juhlistaa. Miten, on vielä mysteeri. Hyviä ideoita otetaan vastaan. Todennäköisesti pidän juhlat, minne kutsun rakkaita kollegoita ja teitä mahtavia seuraajiani, ketkä olette olleet tuki ja turva läpi vuosien. Mutta sen pidemmittä puheitta, kurkistetaan aiempien vuosien helmikuuhun.

Helmikuu 2011

Tälloin asuimme vielä Hollannissa kylässä nimeltä Heerenveen. Elettiin colour blockingin kulta-aikaa ja minä olin erityisen inspiroitunut Guccin kevät/kesä 2011 näytöksestä. Kirkkaiden värien lisäksi mainitsin postauksessa olevani erityisen viehättynyt elegantista beigestä! Puuterisävyt olivat tuolloinkin erityisen in. Muoti kulkee ympyrää, mutta beigen sanoisin olevan ajaton klassikko muodista riippumatta.

Puuterisävyjä päivän asussa

Helmikuu 2012

Kevään klassikoita on pastellisävyt. Vuoden 2012 kevät oli erityisen hempeä mintunvihreän, hattaranpinkin, laventelinlilan, tipunkelatisen ja jäänsinisen sävyissä. Tuo beige pusero minulla on edelleen, mutta se on kärsinyt kun se eksyi vahingossa väärään pesuohjelmaan. Yritän pelastaa sitä, sillä se on kaunis klassikko. Noita housuja en enää päälle pukisi. Niiden aika on osaltani ohi. 

Tuolloin asuimme Leedsissä Englannissa ja odotin kaikessa hiljaisuudessa esikoistamme. Olin väsynyt ja huonovointinen, mutta blogissa en ollut salaisuuttani vielä jakanut, sillä pelkäsin kuollakseni raskauteni menevän kesken. Näin ei onneksi käynyt.

Pastelli paletti

Helmikuu 2013

Olimme muuttaneet takaisin Helsinkiin kahdeksan vuotta ulkomailla asumisen jälkeen. Esikoisemme oli syntynyt ja perheeseemme kuului minun, mieheni ja pienen poikamme lisäksi vielä kaksi ihanaa haukkuamme, Ben ja Zara. Heitä on ajoittain ihan valtava ikävä. Olemme koiraihmisiä henkeen ja vereen, samoin lapsemme. He olivat esikoiseni parhaat kaverit. Kun nuorimmaisemme alkaa olla kouluikäinen, tulee talouteemme hyvin todennäköisesti vielä karvainen sydänystävä.

Ja tuon asun voisin helposti pukea samanlaisena päälle. Tosin nuo kyseiset Hunterin saappaat hajosivat liitoksistaan jokunen vuosi sitten.

Päivän asu koirien kera

Helmikuu 2014

Odotin toista poikaamme. Päällä lähes sama asu kuin edellisen vuoden kuvassa ja kuten totesin, voisin pukea asun tällaisenaan päälle nytkin, vaikka miellänkin tuon paidan jo hieman “raskausajan teltaksi”. Onpa ollut leuto helmikuu! Nyt teiden reunaa koristaa vielä lumikinokset vaikka tiet ovatkin pääsääntöisesti sulat.

Harmaata ja raitaa asussa

Helmikuu 2015

Tässä kohtaa vielä jännitimme tuleeko muutto Kaliforniaan vai ei. Minä olin melkein kaksi kuukautta yksin Suomessa poikiemme kanssa kun mieheni kiersi LA Galaxyn kanssa treenileirillä ja sitten lähti edeltä Kaliforniaan järjestelemään asioita valmiiksi meidän saapumista varten. 

Tuoreen kahden pojan äitinä ristin tuon hempeän vaaleansinisen takin MOB, eli Mother of boys -takiksi. Tämänkin asun voisin pukea päälle tuollaisenaan. Pastelliset takit olivat tuonakin keväänä kovassa suosiossa. Erityisesti jäänsininen ja hattaranpinkki olivat hittejä.

Pastellinen MOB-takki

Helmikuu 2016

Asuimme vielä Amerikassa. Olin juuri tullut raskaaksi, mutta en tainnut tässä kohtaa vielä edes tietää sitä. Ihmettelin väsymystäni ääneen ystävälleni Outille, joka mietti, että voisinko olla raskaana? Siitä kotiin mennessä kävin ostamassa raskasutestin ja suureksi yllätykseksi se oli positiivinen. Me kun olimme ajatelleet alkaa yrittää kolmatta heti kun muutamme Suomeen, eli seuraavassa kuussa. <3

Olin hiljattain ostanut tuon takin amerikkalaiselta Club Monaco merkiltä. Se taitaa olla BCBG Max Azria merkin rinnalla suosikkini paikallisista vaatevalmistajista. Muita lemppareita ovat Banana Republic, J.Crew sekä Anine Bing. Jalassa näkyy myös samat beiget saappaat, jotka ovat näkyneet useasti tänä keväänäkin asukuvissa. Tuossa kohtaa sekoitin erityisen paljon beigeä ja harmaata keskenään, kun nyt puen beigeä mielummin kauttaaltaan.

Viimeiset sortsit

Helmikuu 2017

Taas asuimme takaisin Helsingissä ja kuopuksemme oli neljän kuukauden ikäinen. Nyt oli tunne vahva siitä, että perheemme oli nyt kokonainen.

Voi että miten ihastuinkaan vekkihameisiin vuonna 2017. Vaikka tuo metallinhohtoinen hame olikin aika räväkkä vaatekappale, käytin sitä yllättävän paljon. Nyt tänä keväänä ostin itselleni beigen vekkihameen, joka on osoittautunut mahtavaksi hankinnaksi. Kuvia siitä tulossa pian lisää. Tämänkin asun pukisin päälleni tällaisenaan.

Metallinen vekkihame

Helmikuu 2018

Viime vuonna heräsi ajatus josko meidän perhe sittenkin jäisi asumaan keskustaan. Olimme aina ajatelleet muuttavamme kauemmas keskustasta kun meillä on perhettä ja sitten kun muutamme “pysyvästi” Suomeen. Mutta lasten päiväkodin ja harrastusten myötä ehtikin käydä niin, että juurruttiin kaupunkiin entistä syvemmin. Arjessa on niin monia rakkaita ystäviä, perheitä ja lapsia, että niistä ei tahtoisi millään päästää irti. Samojen kysymysten äärellä ollaan edelleen. Molemmissa asumismuodoissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Koti tulee olemaan se, missä se kodin tunne tulee ensimmäiseksi vastaan. Onko se kaupungissa vai ei, on vielä mysteeri.

Viime vuonna harmaa oli erityisen vahvasti edustettuna. Tuonkin asun pukisin päälleni tuollaisenaan. Alla myös linkki toiseen postaukseen, missä fiilistelin ruskeaa ruutua, sen fanitus jatkaa vahvasti tähänkin kevääseen. 

Ollaanko me sittenkin kaupunkilaisperhe?

Isoisän takki ja rakkaus printtiin

Siinä taas katsaus edellisiin vuosiin. Kuten totesin viimekin kerralla – olen ilahtunut siitä, että valtaosaa vaatteistani käyttäisin edelleen juuri sellaisenaan ja suurin osa löytyy kaapistani edelleen.

18 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • JK

  Oi muistan tuon vuoden 2012 asun! Se tuli jossain vastaan ja juuri kotoa muuttaneena nuorena naisena toi jonkinlaista vahvistusta “omaan tyylitajuisuuteen”, kun samanlaisia elementtejä löytyi omastakin kaapista. Nyt toki ei housut täälläkään enää kuulu vaatekaapin valikoimaan, mutta beige pusero löytyy!

  Tuosta hetkestä lähtien Strictly Style kuuluikin lempiblogien listalle ja siellä on edelleen! Kiva seurata omat arvot jakavaa tyyliniekkaa ja saada vinkkejä milloin mistäkin. Tästäkin hyvin näkee toimivan vaatekaapin pitkäikäisyyden ja tyylin kasvamisen sinun mukana. Keep up the good work! :)

  • Hanna Vayrynen

   Voi miten ihanaa!!!! Kiitos niin paljon, että olet ollut seuranani niin pitkään! Ja miten kauniisti kirjoitit blogistani <3 Kiitos niin paljon! Olen niin iloinen, että olet mukana! <3

 • R

  Mielestäni kuvien -12 ja -13 välillä selkeä ero! Kyllä vain äitiys pukee, positiivisesti! :)

  • Hanna Vayrynen

   Niin kauniisti sanottu – kiitos <3

 • Jennimbus

  Tämä on kyllä niin inspiroiva postaussarja! Rakastan ajattoman klassista ja tyylikästä tyyliäsi. Jokainen asu tässäkin katsauksessa on sellainen, jonka itse voisin päälleni pukea. Ihanaa saada näin paljon inspiraatiota talvipukeutumiseen ja kuinka hyvältä vaaleansävyiset takit näyttävätkään! Toivottavasti tämä postaussarja jatkuu aina vain :)

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos paljon!! <3 Olen iloinen että nämä ovat ilahduttaneet, aion toistaa tämän joka kuukausi tämän vuoden ajan <3

 • Kikaltsu

  Nämä on kyllä niin ihania postauksia :) Toisaalta ihmetyttää/hirvittää, kuten Haidikin sanoi, että miten siitä voi olla jo 10 v.
  Ja miten sitä muistaakin nuo asut kun näkee vanhat kuvat :)

  • Hanna Vayrynen

   Siis miten ihanaa että teitä on niin pitkään ollut mukana! <3 Kiitos kiitos kiitos!

 • jasmin

  Tää postaussarja on todella mielenkiintoinen! tekee mieli itsekin lähteä selailemaan (jopa?!) seitsemän vuoden takaisia asuja, jolloin aloitin sinunkin blogia seuraamaan ja ottamaan vaikutteita haha! :) ei vaan 15-vuotiaalla teinillä ihan samalla tasolla asut olleet, eikä niitä missään nimessä enää päälle pukisi, parin vuoden takaiset kylläkin.

  • Hanna Vayrynen

   Voi miten ihana kuulla, että pidätte tästä! Toivon, että tämän sarjan kautta avautuu kaikille paremmin ne vaatteet mitä tulee käytettyä vuodesta toiseen ja rakentuu helpommin itsellekin kuva siitä, mihin kannattaa panostaa ja millaisia asioita kannattaa vaalia omassa vaatekaapissa <3

 • Merja

  Ihania asuja, turkooseja housuja lukuunottamatta, niinkuin itsekin sanoit. Mutta mitä noille rottiksille tapahtui, ne vasta on ihania. En tiennytkään, että olet koira-ihmisiä.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos <3 Ja vanhoilla päivillään heistä jätti aika. Reilu kymmenenvuotiaita olivat molemmat, kunnes kivut veivät. Ikävä on vieläkin suuri.

 • Emmimaria

  Tosi kiva postaus! ? olisiko mahdollista tehdä postausta teidän Kalifornian asunnosta? Ja muutenkin miten sieltä asunnon onnistuu hankkimaan? ?

  Tuo kaupunki vs ”maalla” vai maalla asuminen on itsellä mielessä jatkuvasti. Rakastan asua keskustassa kun kaikki on lähellä ja jalkaisin pääsee niin moneen paikkaan. Mutta… sitten taas toisaalta kaipaisin niin kovin maaseudun rauhassa asumista. Autolla onneksi pääsee aina kaupunkiin, mutta tylsistyisiköhän sitä sitten kun ei olisikaan ympärillä keskustaa, kauppoja, kahviloita ja ravintoloita ja tietenkin perhe ja ystävät jäisivät kaupunkiin. Toinen autokin pitäisi hankkia jos maalle muuttaisi. Vaikeita asioita ?

  • Hanna Vayrynen

   Hei ehdottomasti voisin tehdä siitä postauksensa, mistä kannattaa asuntoa / loma-asuntoa jenkeissä etsiä. Asuinalueista olenkin jo tehnyt omansa. Minulla on itseasiassa todella huonosti tuosta Kalifornian talostamme kuvia, joten en tiedä onnistuuko siitä oma postauksensa.
   Ja ah, niin samoja ajatuksia täällä. Molemmissa puolensa, mennään fiiliksen mukaan ja päätetään kun SE kodintuntuinen tulee kohdalle <3

 • Haidi

  Vitsi näistä tulee aina niin nostalgia kun näkee käytävä kuvia! Muistaa miten teininä haki inspistä ja etsi omaa tyyliä :) ihan hullua, että kymmen vuotta on tullut jo seurailtua sinun, ja myöhemmin perheen kuulumisia.

  • Hanna Vayrynen

   No siis mä naureskelin näille ihan huolella Caritan (char and the city) ja mietittiin miten aika vaan menee! Ja kiitos Haidi, jos vaan saan ne syndet järjestettyä niin toivon kovasti että saan sut paikalle! <3

   • Haidi

    Tiedätkö sen piknik postauksen kautta löysin Lindan blogin ja Caritaakin on aikanaan tullut seurattua sen postauksen kautta :D ja ehdottomasti jos juhlat järjestät, niin yritän päästä paikalle <3

    • Hanna Vayrynen

     Ihanaa! <3